Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αθήνα: Σταδιακή τοποθέτηση 350 υπόγειων κάδων συλλογής απορριμμάτων - Τα πρώτα σημεία

Αθήνα: Σταδιακή τοποθέτηση 350 υπόγειων κάδων συλλογής απορριμμάτων - Τα πρώτα σημεία
Οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι συλλογής απορριμμάτων έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της Αθήνας
Συνολικά 350 συστήματα υπόγειων κάδων για απορρίμματα σύμμεικτα, ανακυκλώσιμα και βιοαπόβλητα θα τοποθετηθούν σταδιακά στις επτά δημοτικές κοινότητες, στις 129 γειτονιές της Αθήνας.
Ήδη, οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι συλλογής απορριμμάτων έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης. Κάθε βυθιζόμενος κάδος που τοποθετείται στο κέντρο και τις γειτονιές, απαλλάσσει τον δημόσιο χώρο από 5 συμβατικούς κάδους αντίστοιχης χωρητικότητας.
Έτσι, με την εγκατάσταση των μηχανισμών υπογειοποίησης κάδων αναβαθμίζεται τόσο λειτουργικά, όσο και αισθητικά ο δημόσιος χώρος (πεζοδρόμια, πεζόδρομοι και πλατείες), καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον ξέχειλοι κάδοι.
Επιπλέον, οι νέοι κάδοι θα συμβάλλουν και στον περιορισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων του δήμου, με οφέλη για το περιβάλλον, το κόστος αποκομιδής και την καθημερινότητα των δημοτών, καθώς θα μπορέσει να μειωθεί η κίνηση μέσα στην πόλη.
Στα πλεονεκτήματα είναι η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθώς οι 350 υπόγειοι κάδοι αντιστοιχούν σε 1.774 συμβατικούς κάδους, εξοικονομώντας έως και 1.424 σημεία κοινόχρηστων χώρων.

Τα πρώτα σημεία

Ήδη,όπως έχει γνωστοποιηθεί  από τον Δήμο Αθηναίων, τέθηκαν σε λειτουργία τα συστήματα υπόγειων κάδων στην Πλατεία Καραϊσκάκη και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Λιοσίων, στην Κριεζώτου, στη Λιοσίων και Μάρνη, στη Μάρνη και Μαιζώνος, σε 4 σημεία της Μητροπόλεως και στην Πλατεία Δεξαμενής (Φωκυλίδου 1).
Η τοποθέτηση των 350 συνολικά υπόγειων κάδων συλλογής χωριστών ρευμάτων σε κοινόχρηστους χώρους έχει τριετή χρονικό ορίζοντα και προϋπολογισμό 18.867.678,00 ευρώ, εκ των οποίων τα 3.698.987,71€ αποτελούν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ».
Από το σύνολο των 350 συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, τα 134 έχουν χωρητικότητα 2.200 λίτρων, τα 109 χωράνε απορρίμματα 4.400 λίτρων και τα 107 αφορούν σε συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης