Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πέτροβιτς (αντιπεριφερειάρχης Έβρου): Στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης «χιονίζει» στάχτη – Έφτασε στις παρυφές της Δαδιάς η φωτιά

Πέτροβιτς (αντιπεριφερειάρχης Έβρου): Στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης «χιονίζει» στάχτη – Έφτασε στις παρυφές της Δαδιάς η φωτιά
"Ξεσπούν νέες πυρκαγιές που μεταφέρονται σε άλλα σημεία με την βοήθεια των ανέμων", ανέφερε ο Δ. Πέτροβιτς
Στις παρυφές της Δαδιάς έφτασε η πυρκαγιά, θέτοντας υπό άμεση απειλή το δάσος που πέρυσι είχε καεί πάλι από φωτιά.
Μάλιστα, η πυρκαγιά εξελίσσεται στο χωριό Λυκόφη κοντά στο παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά, αν και αναχαιτίστηκε προσωρινά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-  ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δ. Πέτροβιτς, κάνοντας λόγο για δύσκολη κατάσταση.
Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, «αυτή τη στιγμή έχουμε μέτωπα στο χωριό Νίψα που είναι και το πιο μεγάλο, στα χωριά Δορίσκο και Μοναστηράκι ένα άλλο, στις Φέρες στο χωριό Καβυσσός, πλησίον της Εγνατίας και στη Λυκόφη Σουφλίου».
Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτή την ώρα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης «χιονίζει» στάχτη και κάτοικοι έχουν λάβει ειδοποίηση από την Διεύθυνση Υγείας να κλείσουν πόρτες και παράθυρα».
Πάντως, «τα εναέρια μέσα, αλλά και οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς, αλλά οι προσπάθειές τους διασπώνται συνεχώς λόγω του ότι ξεσπούν νέες πυρκαγιές που μεταφέρονται σε άλλα σημεία με την βοήθεια των ανέμων», συμπλήρωσε ο κ. Πέτροβιτς, αναφέροντας ακόμη ότι οι καλαμιές στα χωράφια από τα θερισμένα καλαμπόκια λειτουργούν ως «καύσιμο» για την ταχύτατα μετάδοσή της πυρκαγιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης