Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο, απειλούνται εργοστάσια - Διάσπαρτες εστίες φωτιάς, μηνύματα του 112

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο, απειλούνται εργοστάσια - Διάσπαρτες εστίες φωτιάς, μηνύματα του 112
Tρεις διαφορετικές εστίες στις περιοχές Λάκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές - Ήχησε το 112
(upd5) Μάχη με τις φλόγες σε διάσπαρτες εστίες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στον Ασπρόπυργο.
Πρόκειται για τρεις διαφορετικές εστίες στις περιοχές Λάκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.
Ήδη, ήχησε το 112 για εκκενώσεις οικισμών, τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφορίακες ρυθμίσεις και ενώ έχει διακοπή η κυκλοφορία του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-'Ανω Λιόσια.
Στις φλόγες έχουν παραδοθεί 5 αποθήκες και 2 εργοστάσια, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ασπροπύργου, Μιχάλη Ψωμιάδη, στον ΑΝΤ1, έχουν καεί πέντε αποθήκες και δύο εργοστάσια, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν μπορούν να πετάξουν τα εναέρια.
Ο αντιπεριφερειάχης, Β. Κόκαλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ανέφερε πως έχει παραδοθεί στις φλόγες αποθήκη στην περιοχή Αμμουδιές.
Εστία φωτιάς υπάρχει και στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
aspropirgos.JPG
Επιχειρούν την κατάσβεση

Κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εναέρια μέσα.
Συγκεκριμένα, 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων, ενώ από αέρος πραγματοποιπυν ρίψεις νερού 2 ελικόπτερα.
ασποπυργος_3.JPG

Ήχησε το 112

Μάλιστα, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης 22/8 εστάλη μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται σε Λάκα Κάτσαρη να απομακρυνθούν προς Ασπρόπυργο.
ασπροπ.JPG

Ακολούθησε νέο μήνυμα για τους οικισμούς Ποντίων και Βέρας
eleysina.JPG

Ακολούθησε μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή για να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω των καπνών.

112-aspr_2.JPG

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα - Άνω Λιόσια

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ασπρόπυργο, λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη σε τρείς εστίες.
Έτσι, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων  στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.
ελασ_4.JPG
Προηγήθηκε διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-'Ανω Λιόσια, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σ.Σ Κινέτας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις στα δρομολόγια σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Σχεδόν καθημερινά στην περιοχή καλούνται πυροσβέστες

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Γ. Αρτοποιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι στον Ασπρόπυργο η φωτιά είναι κοντά στο σημείο που ξέσπασε και χθες , ενώ σχεδόν καθημερινά η πυροσβεστική καλείται στην περιοχή για φωτιές που ξεκινούν από καύση ελαστικών ή άλλων υλικών και από καύση ξερών χόρτων σε οικόπεδα.
Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, Τρίτη 22/8, προβλέπεται  ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για την Αττική, όπως και για Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Αργολίδα και Κόρινθο, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής
Μάλιστα, ισχύουν τα εξής:
-απαγόρευση πρόσβασης σε ορεινούς όγκους και περιαστικά δάση με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη στις 8 το πρωί.
-αύξηση και παρουσία περιπόλων ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις παραπάνω περιοχές και σε περιοχές υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς.
- απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας από τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.
-αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών εκκένωσης του 112, καθώς είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος εγκλωβισμού και συνακόλουθα, απώλειας ζωής.
-αν κριθεί απαραίτητο, θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατό μέσο, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν όλες οι εμπλεκόμενες, επιχειρησιακά, δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης