Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαμοθράκη: Χωρίς ρεύμα για δεύτερη ημέρα – Καταστράφηκαν στις 2 βασικές γραμμές Μέσης Τάσης λόγω της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη

Σαμοθράκη: Χωρίς ρεύμα για δεύτερη ημέρα – Καταστράφηκαν στις 2 βασικές γραμμές Μέσης Τάσης λόγω της πυρκαγιάς στην  Αλεξανδρούπολη
H πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις 2 βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.
Χωρίς ρεύμα παραμένει η Σαμοθράκη, καθώς η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις 2 βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.
Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχει συνεργασία με το Λιμενικό και την Πολιτική Προστασία, προκειμένου γεννήτριες να μεταφερθούν στο νησί και να δοθεί ρεύμα το συντομότερο δυνατό.
Επιπλέον, σε πολλά χωριά του νησιού έχει διακοπεί και η υδροδότηση επειδή χρησιμοποιούν αντλιοστάσια.
Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ στις 22/8, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) στο νησί της Σαμοθράκης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του νησιού, που από τις περίπου 16:00 την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 έχει διακοπεί, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη.
Αναλυτικότερα, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις 2 βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.
Ο ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό Σώμα, δίνει αγώνα χρόνου για να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Η/Ζ συνολικής ισχύος 5ΜW στη Σαμοθράκη και να αποκατασταθεί σταδιακά η ηλεκτροδότηση ολόκληρου του νησιού.
Ταυτόχρονα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ - ενισχυμένα και με τεχνικό προσωπικό συνεργαζόμενων εργολάβων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης - βρίσκονται εν αναμονή για να ξεκινήσουν άμεσα μόλις τους επιτραπεί η πρόσβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στις δύο γραμμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης