Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καίγεται η Ελλάδα: Μάχη με τις φλόγες για 10η ημέρα στον Έβρο, τα βασικά μέτωπα - Σύσκεψη στο Μαξίμου στις 29/8

Καίγεται η Ελλάδα: Μάχη με τις φλόγες για 10η ημέρα στον Έβρο, τα βασικά μέτωπα - Σύσκεψη στο Μαξίμου στις 29/8
Την Τρίτη 29/8 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας
Σχετικά Άρθρα
(upd7) Για δέκατη ημέρα φλέγεται ο Έβρος, όπου η κατάσταση  παραμένει δραματική, με τη μεγαλύτερη απειλή να είναι η αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων σε νοτιάδες, καθώς αυτό μπορεί να στρέψει τις εστίες προς τη Δαδιά και σε περιοχές που δεν έχουν φτάσει οι φλόγες.
Στόχος είναι να ανακοπεί η πορεία του μετώπου για να μην περάσει στο μικρό πυρήνα της Δαδιάς.
Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιω.Αρτοποιός το μεσημέρι της Δευτέρας 28/8, είναι καλύτερη η εικόνα σε Έβρο και Ροδόπη, ενώ δύο είναι τα βασικά μέτωπα.
Στο μεταξύ, κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα 28/8, τον Έβρο, την Τρίτη 29/8 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό θα γίνει σύσκεψη για την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας, ενω την Πέμπτη 31/8 η συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές.
Σε Έβρο και Ροδόπη ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τα εναέρια μέσα. Συνολικά επιχειρούν 474 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 100 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Παράλληλα, από σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων του δήμου Αλεξανδρούπολης που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Καλύτερη εικόνα σε Έβρο και Ροδόπη- Τα δύο βασικά μέτωπα

Πολύ καλύτερη είναι η μέρα σε Έβρο και Ροδόπη, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχο Ιωάννη Αρτοποιό, ο οποίος εξήγησε πως είναι δύο τα βασικά μέτωπα.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Αρτοποιός οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν επικεντρωθεί σε 2 βασικά μέτωπα: το ένα προς τη Ροδόπη ανάμεσα σε Κίρκη και Κασσιτερά και το άλλο στην περιοχή της Κοτρωνιάς βορειοδυτικά της Δαδιάς, όπου έχουν καταφέρει να εγκλωβίσουν τη φωτιά σε μία χαράδρα.
Σχετικά με τις 15 ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης πριν από 10ημέρες, τόνισε πως «τα στοιχεία δείχνουν πως δεν μπορεί να οφείλονται σε τίποτα άλλο πέραν της ανθρώπινης δραστηριότητας είτε επρόκειτο για ηθελημένη πράξη, είτε αθέλητη».  Πρόσθεσε ότι ελέγχονται οι ενάρξεις των πυρκαγιών στη Αλεξανδρούπολη από το ανακριτικό τμήμα τις πυροσβεστικής, την αστυνομία και την ΕΥΠ
Αναφορικά με τις επικρίσεις για την γρήγορη κινητοποίηση των εναέριων μέσων, ο κ. Αρτοποιός εξήγησε ότι « μία πυρκαγιά που ξέσπα ξημερώματα δεν μπορεί να έχει εναέρια μέσα, καθώς δεν ήταν δυνατόν να πετάξουν εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα».
Νωρίτερα ο κ,. Αρτοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ είχε γνωστοποιήσει πως ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στον Έβρο με 180 επιπλέον πυροσβέστες, φτάνοντας τους 474 τον αριθμό.
«Προστατεύουμε τον πυρήνα της Δαδιάς. Έχουμε κάνει ένα οχυρό πάνω από την περιοχή της Κοτρωνιάς» ανέφερε  ο κ. Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι η Λευκίμμη δεν κινδυνεύει.
Περαιτέρω, έκανε λόγο στις πολλές εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, συμπληρώνοντας ότι στις έρευνες συμμετέχει και η ΕΥΠ για το ενδεχόμενο εμπρησμού και κακόβουλων ενεργειών.
Σημείωσε ότι μέσα σε 20 χιλιόμετρα η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 15 ενάρξεις πυρκαγιών μέσα σε ένα 24ωρο.
Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, «η πυρκαγιά που ξεκίνησε στα νότια της Δαδιάς γιγαντώθηκε πολύ γρήγορα και από τότε πολεμάμε εκεί. Μαζί με το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης το μέτωπο αυτό μας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα».
Σχετικά με τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα, ο κ. Αρτοποιός εκτίμησε ότι θα κλείσουν σιγά σιγά και της Βοιωτίας και της Αττικής.
Όπως εξήγησε, «υπάρχουν μικροεστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς και πάμε σε μία πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα σε όλα αυτά τα μέτωπα», προσθέτοντας πως υπήρξαν νέες εστίες πυρκαγιάς και στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στη βόρεια Άνδρο, που δημιουργήθηκαν δύο εστίες μεγάλης πυρκαγιάς Ζωοδόχου Πηγής και στο Βιτάλι, το οποίο έχει ελεγχθεί.
Για τους κεραυνούς που προκάλεσαν φωτιές σε αρκετά σημεία, ανέφρερε πως είχαμε 6 νέες εστίες πυρκαγιών από την λεγόμενη «ξηρή καταιγίδα».

Μαρινάκης: Ελεγχόμενες οι ενεργές εστίες - Σύσκεψη στο Μαξίμου στην Τρίτη 29/8

Ελεγχόμενες είναι όσες εστίες έχουν παραμείνει ενεργές, όπως δείχνουν με τα ως τώρα δεδομένα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόπωπος, Π. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
"Πρόκειται για το δυσκολότερο καλοκαίρι από άποψη κλιματολογικών συνθηκών, κάτι που δυσχεραίνει πολύ το έργο των αρχών και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξεσπούν είτε λόγω των συνθηκών, είτε κάποιες εξ’ αιτίας εγκληματικών ενεργειών εμπρησμού.
Η πολιτεία βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση, για την έγκαιρη αντιμετώπιση των εστιών πυρκαγιάς, αλλά και της αποκατάστασης των ζημιών", τόνισε.
Στο μέτωπο του Έβρου και της Ροδόπης, όπως είπε, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση, ενώ μόνο χθες ξέσπασαν 49 νέες εστίες και η Πυροσβεστική είχε συνολικά να αντιμετωπίσει 105 πυρκαγιές Πανελλαδικά.
Για το κυβερνητικό κλιμάκιο που μετέβη σήμερα στον Έβρο, ο κ.Μαρινάκης εξήγησε ότι Θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και θα ενημερωθούν για την εικόνα της πυρκαγιάς και την πρόβλεψη για την πορεία της.
Όπως έκανε γνωστό, αύριο, Τρίτη 29/8, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας, με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Την Πέμπτη 31/8 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή, όπου ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα στοιχεία γύρω από την αντιπυρική περίοδο, τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα , αλλά και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νέο κλιματολογικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.
Επιπλέον, το απόγευμα της Παρασκευής 1/9 ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Ρόδο για να διαπιστώσει την πορεία καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές , ενώ θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Τέλος, υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να χορηγηθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις μεγάλες πυρκαγιές του εφετινού καλοκαιριού, υπενθυμίζοντας ότι την Παρασκευή 25/8 καταβλήθηκαν περίπου 876.000 ευρώ σε 167 δικαιούχους - πληγέντες από τις πυρκαγιές στο διάστημα 15 -31 Ιουλίου.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο

Στον Έβρο βρίσκεται  κυβερνητικό κλιμάκιο.
Επικεφαλής είναι ο υπουργός Επικράτειας, Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και  τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.
Το υπουργικό κλιμάκιο συνοδεύουν επίσης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση.
Μαζί τους είναι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής.
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκηση, ς στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι του Νομού Έβρου, ο δήμαρχος Σαπών Κ.Χαριτόπουλος, ο δήμαρχος Νέστου του Νομού Ξάνθης, Σ. Μιχαηλίδης και ο περιφερειάρχης, Χρ. Μέτιος, ενώ έγιναν διαδοχικές συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Νομό, με επιμελητηριακούς φορείς για θέματα αποζημιώσεων των επιχειρήσεων, αλλά και με τον δήμαρχο Σαμοθράκης Ν. Γαλατούμο.
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Μάκρης, Δικέλλων και Μεσημβρίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέματα πρωτογενούς τομέα και αποζημιώσεων.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχαν συνάντηση στο επιχειρησιακό κέντρο στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης με στελέχη της ΓΑΔ-ΑΜΘ και της ΕΛ.ΑΣ.
Ακόμη, ο κ. Οικονόμου μετέβη στη Ροδόπη, όπουεπισκέφτηκε τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, μεταξύ των οποίων των Σαπών και του Ιάσμου.
Τέλος,  ο κ. Βορίδης μετέβη στη Δαδιά, ενώ ο κ. Λιβάνιος επισκέφτηκε τον οικισμό της Παλαγίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
avgenakis_1.JPG

Έβρος: Νέο περιστατικό «σύλληψης» μεταναστών από αυτόκλητους «σερίφηδες»

Νέο περιστατικό «σύλληψης» μεταναστών από αυτόκλητους «σερίφηδες» στον Έβρο έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω ενός βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, λίγες μόλις μέρες μετά την παράνομη ομηρία 13 μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη.
Στο οπτικοακουστικό υλικό διακρίνονται τουλάχιστον τρεις άνδρες οι οποίοι φαίνονται να έχουν αιχμαλωτίσει 4 μετανάστες, κρατώντας τους καθισμένους στο έδαφος.
«Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι. Πού είναι οι Αρχές;. Παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν βγάζει δίκτυο. Καίγεται εδώ, καίγεται ο τόπος. Κι είδαμε ο στρατός κι η πυροσβεστική καθόταν. Επάνω καίγονται οι κορυφές και δεν έρχεται ούτε αεροπλάνο να τα σβήσει. Τι γίνεται ρε παιδιά; Άλλους τέσσερις επενδυτές εδώ. Τι κάνουμε;» ακούγεται να παραληρεί ο ένας εξ αυτών που έχει καταγράψει και τις σχετικές εικόνες.
evros22.JPG
Φλέγεται ο Έβρος - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις  στη Ροδόπη

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη.
Στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο μέτωπο που βρίσκεται βορειοδυτικά της περιοχής Κοτρωνιά Έβρου προς τη Δαδιά, ενώ στην Λευκίμμη και στον Προβατώνα η φωτιά έχει πλέον μια πιο υφεσιακή μορφή.
Στη Ροδόπη, το μέτωπο που απασχολεί τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, είναι αυτό μεταξύ της περιοχής Κασσιτερά και Κίρκη.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστική, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 92 πυρκαγιές.

Τα πύρινα μέτωπα στη χώρα

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στη χώρα:
- Στην Πάρνηθα οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής
- Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας.
- Η πυρκαγιά στην Άνδρο έχει οριοθετηθεί
Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Πλάτσα Μεσσηνίας και στην περιοχή Καλό Νερό Μεσσηνίας.

Πυρκαγιά στις Σέρρες

Φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη δασική περιοχή στο Αηδονοχώρι του δήμου Βισαλτίας, στις Σέρρες.
Στο σημείο την κατάσβεση επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.
Σύμφωνα με την  Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Παλλήνη Αττικής

Πυρκαγιά  σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Αλαμάνας, στην Παλλήνη Αττικής, ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 28/8.
Στο σημείο επιχειρούν την κατάσβεση 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα.
pallini_1.JPG
Αλεξανδρούπολη: Αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης των πυρόπληκτων

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 28/8, η υποβολή αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων του δήμου Αλεξανδρούπολης που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής οι ενδιαφερόμενοι πυρόπληκτοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού επί της οδού Καρτάλη 2, Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2551350168, 2551350255 και 2551350239.
Καταγραφή και επιχορήγηση επιχειρήσεων-αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στον Έβρο
Διευκρινίσεις επί της διαδικασίας της δήλωσης - καταγραφής και επιχορήγησης των επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
Όπως ανακοινώθηκε:
Οι επιχειρήσεις και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, επιχορηγούνται από τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Η Περιφέρεια είναι αρμόδια να συγκροτήσει επιτροπές καταγραφής ζημιών που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις δηλαδή γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, (με την εξαίρεση ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή), που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων.
Μετά την οριοθέτηση της περιοχής ως πυρόπληκτη η Περιφέρεια αποστέλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά των επιχειρήσεων στο αναφερόμενο υπουργείο, το οποίο προχωράει στον έλεγχο τους και καταβάλει στους δικαιούχους την επιχορήγηση.

Η επιχορήγηση των πληγέντων επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Η επιχορήγηση καλύπτει υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του εγγείου κεφαλαίου και των αποθηκευμένων προϊόντων, τα οποία καταγράφηκαν ως κατεστραμμένα.
Δεν επιχορηγούνται κτιριακές ζημιές από την Κρατική Αρωγή. Για κτιριακές ζημιές σε επιχειρήσεις οι πληττόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται με αίτησή τους στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας, Ναυαρίνου 28, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Τηλέφωνο επικοινωνίας Γραμματεία: 2310417586 κ. Τζουβάρα και κ. Τζίκας, η οποία είναι η αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής.
Η επιτροπή καταγραφής ζημιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τις επιχειρήσεις (εμπορικές) του Δήμου Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που επλήγησαν από την πυρκαγιά, δέχεται αιτήσεις στο κτήριο που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα ‘Έβρου, στην Καραολή και Δημητρίου 40, στον 1ο όροφο στο γραφείο 3, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 25513 50513 και 50510, από σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αυτοψίες.
Οι επιτροπές καταγραφής ζημιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τις αγροτικές επιχειρήσεις των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου δέχονται αιτήσεις από σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους κατά τόπους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, όπως επίσης στην Κοινότητα Μάκρης, στη Δημοτική Ενότητα Φερών και στη Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα (28/8)

Για τη Δευτέρα (28/8/2023) παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.
Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης