Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πώς έλαβε τέλος η 18ωρη ταλαιπωρία των επιβατών του Fast Ferries Andros στη Ραφήνα - Μετά τα μεσάνυχτα πάτησαν στεριά

Πώς έλαβε τέλος η 18ωρη ταλαιπωρία των επιβατών του Fast Ferries Andros στη Ραφήνα - Μετά τα μεσάνυχτα πάτησαν στεριά
Ήταν στο πλοίο από τις 7 το πρωί και τους γύρισαν στη στεριά μετά τη 1 τα μεσάνυχτα
Σχετικά Άρθρα
Μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 9/9 προς Κυριακή 10/9 αποβιβάστηκαν τελικά στο λιμάνι της Ραφήνας οι 731 επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού Fast Ferries Andros, μετά απο 18 ώρες εγκλωβισμού και απίστευτης ταλαιπωρίας πάνω στο πλοίο κι όλα αυτά ενώ φυσούσαν άνεμοι μεγέθους 7 μποφόρ.
Το ειδικό συνεργείο χρειάστηκε σχεδόν τέσσερις ώρες για να κόψει τις αλυσίδες απο τις άγκυρες που είχαν τυλίξει την μία από τις δύο προπέλες του.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, συνεργείο έκοψε την αλυσίδα της άγκυρας στην προπέλα του πλοίου και ρυμουλκά βοήθησαν το «Fast Ferries Andros» να μπει στο λιμάνι.
Οι 731 επιβάτες του πλοίου που θα ταξίδευε για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο και τα 50 μέλη του πληρώματος συμπλήρωσαν συνολικά 18 ώρες στη θάλασσα καθώς έφυγε από το λιμάνι της Ραφήνας στις 07:30 π.μ. και επέστρεψε πίσω στη 1:00 π.μ τα ξημερώματα της Κυριακής (10/09).


Μεγάλος εκνευρισμός

Όλες αυτές τις ώρες όπως ήταν αναμενόμενο μεταξύ των επιβατών είχε επικρατήσει μεγάλος εκνευρισμός.
Στο πλοίο υπήρχαν ηλικιωμένοι και παιδιά, ενώ ο έντονος κυματισμός μεγάλωνε την ταλαιπωρία των επιβατών.
Κάποια στιγμή στους επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν τρόφιμα και φάρμακα, ενώ το απόγευμα ανεστάλη η κανονική λειτουργία του Λιμανιού της Ραφήνας και  τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Andros Queen», «Θεολόγος Π» και «Superferry», κατέπλευσαν στο λιμάνι του Λαυρίου για λόγους ασφαλείας.
Ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος του Λιμενικού, ανέφερε:
«Η όλη επιχείρηση έγινε με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και την αποφυγή οποιαδήποτε περίπτωσης κινδύνου. Τόσο για αυτούς όσο και για τους ανθρώπους που επιχείρησαν υπό δυσμενεστατες καιρικές συνθήκες...με επιτυχία.
Σίγουρα όταν φεύγεις για ταξίδι και δεν πας στο προορισμό σου υπάρχει εκνευρισμός... σίγουρα υπάρχει μια κούραση αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλοι είναι ασφαλείς και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια κανονικά στη προβλήτα».
Σημειώνεται ότι την Κυριακή 10/9 από το Λαύριο θα γίνουν οι αναχωρήσεις του «Superferry» και «Αικατερίνη Π.», ενώ από τη Ραφήνα θα φύγει μόνο το «Superexpress».

Τι συνέβη

Όλα είχαν ξεκινήσει νωρίς το πρωί, όταν έμπλεξαν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων.
Στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου (09.09.2023), στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σοβαρότατο ατύχημα με τρία πλοία, όταν μπλέχτηκαν οι άγκυρές τους.
Το «Fast Ferries Andros», που ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος – Τήνος – Μύκονος – Πάρος, έχει ένα σκίσιμο στη λαμαρίνα ψηλά στη δεξιά του πλευρά αφού, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τρεις φορές έγινε επακούμβηση με το πλοίο «Αικατερίνη Π», όσο ήταν μπλεγμένες οι καδένες των δύο αγκυρών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης