Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δήμος Αθηναίων - σχολεία: Παρεμβάσεις για την επιστροφή των μαθητών σε καθαρούς και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους

Δήμος Αθηναίων - σχολεία: Παρεμβάσεις για την επιστροφή των μαθητών σε καθαρούς και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους
Όλες οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων
Λίγες ώρες έμειναν για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά -αύριο (11/9) - και οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έχουν πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ώστε οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να επιστρέψουν σε ασφαλείς, καθαρούς και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους.
Τα συνεργεία καθαριότητας και απολύμανσης φρόντισαν τις αίθουσες και τους χώρους των σχολείων των συνολικά 396 εκπαιδευτικών μονάδων, προμηθεύοντας παράλληλα κάθε σχολείο με τα απαραίτητα αντισηπτικά διαλύματα, σαπούνια και απολυμαντικά.
Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, η δημοτική αρχή προχώρησε στη στελέχωσή τους με συνολικά 661 νέους εργαζόμενους, συγκεκριμένα 520 καθαρίστριες και 141 σχολικούς φύλακες.
«Η φροντίδα των σχολείων είναι σταθερή, και οπωσδήποτε δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές τις μέρες που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Με σεβασμό απέναντι στους μαθητές και τις μαθήτριες, αναβαθμίσαμε τα πρώτα σχολικά κτίρια σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής μέσα από ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων, που διαμορφώνει ένα ασφαλές, ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον για τα παιδιά μας», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Συντήρηση των σχολείων και ενεργειακή αναβάθμιση

Η συντήρηση των σχολείων βρίσκεται στην καθημερινή ατζέντα του Δήμου Αθηναίων.
Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου πραγματοποιούν όλο τον χρόνο σειρά εργασιών στους σχολικούς χώρους, όπως βάψιμο, ελαιοχρωματισμοί, αποκατάσταση μονώσεων και επισκευή φθορών.
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες εργασίες συντήρησης σε περισσότερα από 136 σχολεία και στις 7 δημοτικές κοινότητες.
Παράλληλα, υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς το μεγαλύτερο έργο προσβασιμότητας και εξυπηρέτησης ΑμεΑ, με 60 σχολικά συγκροτήματα να έχουν ήδη γίνει πλήρως προσβάσιμα και λειτουργικά για μαθητές με κινητικές δυσκολίες.
Εξίσου σημαντικές είναι και οι τεχνικές παρεμβάσεις του δήμου στα σχολεία, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμισή τους. Μέχρι σήμερα έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά 8 σχολεία (3 σχολικά συγκροτήματα), ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης για επιπλέον 8 (6 σχολικά συγκροτήματα).
«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε και φέτος τις μαθήτριες και τους μαθητές στα σχολεία της πόλης μας. Ο Δήμος Αθηναίων, ανοίγει τις πόρτες των σχολείων, αλλά και την "αγκαλιά" του για να υποδεχθεί όλες και όλους στα ανακαινισμένα και αναβαθμισμένα σχολικά κτίρια της πόλης μας. Εύχομαι από καρδιάς σε μαθητές, δασκάλους και γονείς μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας, Ν. Βαφειάδης.

Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο

Μία από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου Αθηναίων είναι και η έμπρακτη στήριξη του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης.
Όπως κάθε Σεπτέμβριο, το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), γίνεται μια αγκαλιά για όλα τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζει, προσφέροντας δωρεάν πακέτα με σχολικά είδη που κάθε μαθητής έχει ανάγκη για το σχολείο.
Θέτοντας ως προτεραιότητα την ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων οικογενειών της Αθήνας εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ξεκίνησε ήδη στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών η διανομή σχολικών ειδών (τσάντες, τετράδια, γραφική ύλη, μαρκαδόροι) σε παιδιά όλων των ηλικιών. H δράση διανομής θα είναι σε εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι μαθητές που υποστηρίζει το Κέντρο.
Κατά τη διάρκεια της δράσης θα διανέμονται παράλληλα και παιδικές γαλότσες.
«Η διανομή σχολικών είναι από τις δράσεις του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που αγαπάμε περισσότερο, καθώς η επαφή μας με τα παιδιά και ο ενθουσιασμός τους, μάς γεμίζει δύναμη και ελπίδα. Τούς ευχόμαστε καλή πρόοδο και παράλληλα μέσα από αυτή τη δράση, στέλνουμε ένα μήνυμα ότι ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται κάθε μέρα δίπλα σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη», δήλωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), Μ. Δασκαλάκη.

Δωρεάν εξετάσεις στους μαθητές και τις μαθήτριες

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει τη δυνατότητα σε γονείς να προγραμματίσουν εντελώς δωρεάν, σειρά ιατρικών εξετάσεων για τα παιδιά τους, σε 4 Δημοτικές Κοινότητες μέσω από τα τοπικά Δημοτικά Ιατρεία.
Τα Δημοτικά Ιατρεία έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, υποδομές και νέο μοντέλο λειτουργίας, αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν όλες οι βασικές ανάγκες για ενήλικες, εφήβους και παιδιά με την πρόσληψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και τη διαρκή ενημέρωση των πολιτών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των Δημοτικών Ιατρείων.
Οι υπηρεσίες που παρέχονται για τα παιδιά (έως 16 ετών) είναι: παιδιατρική εξέταση, οφθαλμολογική εξέταση (από 8 ετών και άνω), οδοντιατρική εξέταση, καρδιολογική εξέταση (από 14 ετών και άνω, μετά από παραπομπή παιδιάτρου)
«Ευχόμαστε σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές μια καλή και υγιή σχολική χρονιά στα σχολεία της πόλης μας! Προσκαλούμε τους γονείς των παιδιών να προγραμματίσουν εντελώς δωρεάν σειρά ιατρικών εξετάσεων στα Δημοτικά μας Ιατρεία σε 4 Δημοτικές Κοινότητες μέσα από τις σταθερά παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες μας. Από τις 13 Σεπτεμβρίου μάλιστα οι κάτοικοι της 3ης Κοινότητας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το νέο Πολυδύναμο Κέντρο - Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων στην οδό Πειραιώς 108», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων, Μ. Καλαμπόκας.
Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα Δημοτικά Ιατρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης