Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λάρισα: Σάλος με βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να επιτίθενται σε πλημμυροπαθείς

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λάρισα: Σάλος με βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να επιτίθενται σε πλημμυροπαθείς
Βίντεο που δημοσιέυθηκε από την σελίδα «Μένουμε Ενεργοί» αποκάλυψε τι πραγματικά μεσολάβησε προτού προκληθεί ένταση
Σάλος έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τοπική κοινωνία με την συμπεριφορά αστυνομικών σε διαδήλωση πλημμυροπαθών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη.
Ειδικότερα βίντεο που δημοσιέυθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αστυνομικό να δίνει τις εξής οδηγίες σε συναδέλφους του «θα μπούμε μέσα στον κόσμο. Και τίποτα να μην πέσει, ξύλο θα πέσει, εντάξει;»
Σημειώνεται ότι την Κυριακή (11/9) υπήρξε ένταση και διαπληκτισμοί έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί προκειμένου να εκφράσει την αγανάκτησή του για την τραγική κατάσταση στην περιοχή, στον απόηχο της φονικής κακοκαιρίας Daniel.
Σε πρώτη φάση, τα τοπικά μέσα ισχυρίζονταν ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν διότι κάποιοι επιχείρησαν να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα λεωφορείου της αστυνομίας.
Ωστόσο, βίντεο που δημοσιέυθηκε από την σελίδα «Μένουμε Ενεργοί» αποκάλυψε τι πραγματικά μεσολάβησε προτού προκληθεί ένταση.



Το οπτικό υλικό δείχνει ότι εκτός από τις συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel, οι πλημμυροπαθείς είχαν να αντιμετωπίσουν και τη βιαότητα των αστυνομικών εις βάρος όσων διαδήλωσαν.
Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που αποκαλύπτει εν λόγω βίντεο, κατά το οποίο αστυνομικός έχει ακινητοποιήσει ένα άτομο και την ώρα που εκείνος βρίσκεται στο έδαφος, ανίκανος να αντιδράσει, τού πιέζει τον αυχένα με το γκλοπ του με κίνδυνο να του προκαλέσει πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης