Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού για πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές: Τα βακτήρια το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νερό

Λινού για πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές: Τα βακτήρια το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νερό
"Αν δει κάποιος κάποιο σημάδι να πάει αμέσως στο γιατρό. Θα μπορούσε να είναι λεπτοσπείρωση ή και χημικό, αφού υπάρχουν στο νερό πετρέλαιο και λιπάσματα, φυτοφάρμακα", ανέφερε η Αθ. Λινού
Σχετικά Άρθρα
"Καμπανάκι" για την υγειονομική «βόμβα» που δημιουργείται μετά τις πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, κρούουν οι επιστήμονες και το υπουργείο Υγείας, καλώντας τους πολίτες των πληγεισών περιοχών να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό.
«Το κύριο θέμα είναι τα βακτήρια που είναι μέσα στο νερό και προέρχονται από τα ούρα των νεκρών ζώων, κυρίως τρωκτικών», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.
Σύμφωνα με την κα Λινού, ο μεγαλύτερος κίνδυνος βρίσκεται στο νερό και «θα πρέπει οι άνθρωποι να φορούν γυαλιά, μάσκες και γαλότσες», αλλά και να έχουν καλυμμένα τα χέρια τους.
«Αν υπάρχει και η παραμικρή αμυχή θα εισέλθει το βακτήριο που θα δημιουργήσει λεπτοσπείρωση, που είναι σοβαρή αρρώστια», εξήγησε.
Για το πλύσιμο των ρούχων σημείωσε ότι «πρέπει να πλυθούν με βραστό νερό που εκείνη την ώρα θα είναι καυτό».
Προειδοποίησε ότι «αν δει κάποιος κάποιο σημάδι να πάει αμέσως στο γιατρό. Θα μπορούσε να είναι λεπτοσπείρωση ή και χημικό, αφού υπάρχουν στο νερό πετρέλαιο και λιπάσματα, φυτοφάρμακα. Μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στον άνθρωπο και μακροχρόνιο πρόβλημα όταν περάσουν στον υδροφόρο ορίζοντα».
Σε ερώτηση για το πρόβλημα που θα δημιουργήσει στη γη το μολυσμένο νερό, ανέφερε ότι «τα μικρόβια και τα νεκρά ζώα θα απορροφηθούν από το γη. Εκείνο που είναι πρόβλημα είναι οι χημικές ουσίες».
Ακόμη, ανέφερε ότι έχουν ανάγκη ψυχολογική υποστήριξη άνθρωποι που έχασαν το βιος τους και παιδιά που καταστράφηκε το σχολείο τους και ζουν στο χάος.
Σημείωσε ότι το πρόβλημα με τα κουνούπια θα προκύψει τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης