Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινούν αντιπλημμυρικά έργα στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου - Πατούλης: Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινούν αντιπλημμυρικά έργα στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου - Πατούλης: Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών
Σκοπός του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής Αγίας Φιλοθέης, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Δήμου Αμαρουσίου, με την κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου συλλογής όμβριων υδάτων
Το «πράσινο» φως για την έναρξη κρίσιμων έργων απορροής όμβριων υδάτων στην περιοχή Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1.5 εκατ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη και το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου.
Σκοπός του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής Αγίας Φιλοθέης, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Δήμου Αμαρουσίου, με την κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου συλλογής όμβριων υδάτων.
Ειδικότερα βάσει της προγραμματικής σύμβασης, προβλέπεται η κατασκευή αγωγών όμβριων επί των οδών:
-Ανθέων, από Νεαπόλεως έως Ελευθερίας.
-Νίκης, από Τεμπών έως Ζηρίας & Παγγαίου.
-Τεμπών, Γκιώνας και Παγγαίου, από Νίκης έως Μαινάλου.
-Ελευθερίας, Νίκης, Ελευθερίας και Αγ. Όρους, από κατάντη της διασταύρωσης των οδών Ελευθερίας και Νίκης έως την οδό Πάτμου.
-Νεαπόλεως και Ανθέων, από Γοργοποτάμου έως Φλέμινγκ.
-Νεαπόλεως (αριστ. & δεξιά νησίδα), από Γοργοποτάμου έως περίπου 50 μ. προς τη διασταύρωση των οδών Νεαπόλεως και Πεντέλης.
Παράλληλα προβλέπεται η ανακατασκευή σε τμήματα του υφιστάμενου δικτύου και συγκεκριμένα επί των οδών Ιπποκράτους, Αγράφων και Αποστόλου Παύλου, ενώ θα τοποθετηθούν 33 φρεάτια επίσκεψης και 2 τεμάχια από κυκλικά φρεάτια για ακάθαρτα σε περίπτωση που απαιτηθούν.

Δηλώσεις Πατούλη – Αμπατζόγλου

«Ένα κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο για το Μαρούσι μπαίνει στις ράγες. Η Περιφέρεια Αττικής με περίπου 1.5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί σημαντικά έργα απορροής όμβριων υδάτων στην περιοχή της Αγ. Φιλοθέης, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματική θωράκιση των πολιτών απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα.
Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην προστασία των πολιτών, με πράξεις και όχι λόγια. Με στοχευμένα έργα που προστατεύουν τις πόλεις μας και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για τη συνεργασία», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου, εξέφρασε την ιδιαίτερη την ικανοποίησή του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και επισήμανε πως «τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης είναι έργα σημαντικά και αναγκαία, καθώς θωρακίζουν την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα και συμβάλουν στην ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, αλλά και με ίδιους πόρους συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε έργα για τη βελτίωση και την ασφάλεια της ζωής των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ την Περιφέρεια και τον κ. Πατούλη για αυτά τα έργα που είναι πολύ σημαντικά για τους κατοίκους του Αμαρουσίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης