Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπέος (δήμαρχος Βόλου): Εισαγγελική παρέμβαση για τη μόλυνση του Παγασητικού

Μπέος (δήμαρχος Βόλου): Εισαγγελική παρέμβαση για τη μόλυνση του Παγασητικού
Χωρίς πόσιμο νερό παραμένει ο Βόλος
Σχετικά Άρθρα
Εισαγγελική παρέμβαση για να διερευνηθεί κατά πόσο επιβαρύνεται ο Παγασητικός κόλπος από τον Βιολογικό σταθμό της Λάρισας που είχε σταματήσει να λειτουργεί λόγω βλάβης από την κακοκαιρία  Daniel, ζήτησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.
Ο κ. Μπέος επισκέφθηκε τον εισαγγελέα Βόλου και ζήτησε την διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τον Βόλο, διότι ο Παγασητικός έχει επιβαρυνθεί εξαιρετικά και από τις φερτές ύλες λόγω των πλημμυρών, ενώ η πιθανή επιβάρυνση από τα λύματα της Λάρισας θα επιφέρει μεγάλη οικολογική ζημιά στον κλειστό κόλπο με συνέπεια και κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
O Βιολογικός σταθμός καθαρισμού της Λάρισας ήταν εκτός λειτουργίας και δεν μπορούσε να επεξεργαστεί τα λύματα που κατέληγαν στον πλημμυρισμένο Πηνειό και από εκεί στη λίμνη Κάρλα, με τελική κατάληξη τον Παγασητικό. Μετά από περίπου 15 ημέρες έγινε μερική αποκατάσταση της βλάβης στον Βιολογικό σταθμό της Λάρισας σε ποσοστό 50% και τα υπόλοιπα λύματα εξακολουθούν να διοχετεύονται άνευ επεξεργασίας στον Πηνειό, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Λάρισας, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση τόσο για την βλάβη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού της ΔΕΥΑΛ, όσο και για τη ρύπανση που προκλήθηκε στον Πηνειό και τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία ως συνέπεια αυτής.
Στο μεταξύ, χωρίς πόσιμο νερό παραμένει ο Βόλος για 16η ημέρα, με τις προσπάθειες για την αποκατάσταση των μεγάλων βλαβών στην υδροδότηση να συνεχίζονται.
Παράλληλα, συνεργεία του Δήμου Βόλου με υδροφόρες προσπαθούν να καθαρίσουν και να ξεπλύνουν δρόμους στο κέντρο και τις συνοικίες που καλύφθηκαν από τόνους λάσπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης