Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αιχμές από τον Παναθηναϊκό για το «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ - «Θα είναι τυχαίο ότι δημοσιεύτηκε τώρα μελέτη του 2021»

Αιχμές από τον Παναθηναϊκό για το «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ - «Θα είναι τυχαίο ότι δημοσιεύτηκε τώρα μελέτη του 2021»
Οι «πράσινοι» εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το ΟΑΚΑ
Σχετικά Άρθρα
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, λίγο μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος μελέτης που βάζει προσωρινό… λουκέτο στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Οι «πράσινοι» εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Κεντρικό Στάδιο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το «Σπύρος Λούης» είναι η ευρωπαϊκή έδρα του Παναθηναϊκού στο Europa League.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη μελέτης για το στέγαστρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Ολυμπιακού Σταδίου, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι από κατασκευής του δεν ανταποκρίνεται στα επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το στέγαστρο είχε κατασκευαστεί από τον Καλατράβα, εκ των κορυφαίων αρχιτεκτόνων στο είδος αυτών των κατασκευών και από την Cimolai, την κορυφαία εταιρία στον κόσμο σε σιδηρές κατασκευές, η οποία έχει κατασκευάσει τα σκέπαστρα των περισσότερων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών γηπέδων, ενώ στο έργο συμμετείχαν σπουδαιότατοι Έλληνες αρχιτέκτονες και μηχανικοί.

Υ.Γ. Θα είναι μάλλον τυχαίο γεγονός το χρονικό σημείο που δημοσιοποιείται μια μελέτη που ξεκίνησε το 2021, σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στο συγκεκριμένο γήπεδο 120.000 θεατές

Υ.Γ.1 Ρωτήθηκε σχετικά με τη μελέτη που συντάχθηκε, ο Καλατράβα και η εταιρία Cimolai;

Υ.Γ.2 Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι η αρχική στατική μελέτη προέβλεπε πολύ βαριά τζάμια στην οροφή του στεγάστρου και τελικά αντ’ αυτών τοποθετήθηκαν πλεξιγκλάς/lexan, γιατί δεν προλάβαιναν το χρονοδιάγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το στέγαστρο είχε κατασκευαστεί με προδιαγραφές να αντέχει το βάρος των τζαμιών, το οποίο είναι πολλαπλάσιο των lexan. Το γνωρίζουν αυτό αυτοί που έκαναν τη μελέτη στατικού ελέγχου; Περιμένουμε απαντήσεις/διευκρινίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης