Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κοντονής (πρώην υφ. αθλητισμού) για ΟΑΚΑ: Το 2015 δεν βρήκαμε τον φάκελο του έργου – Τον ζητήσαμε από το γραφείο του Καλατράβα

Κοντονής (πρώην υφ. αθλητισμού) για ΟΑΚΑ: Το 2015 δεν βρήκαμε τον φάκελο του έργου – Τον ζητήσαμε από το γραφείο του Καλατράβα
«Το 2015 δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του Ολυμπιακού σταδίου. Αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος το 2018» αποκάλυψε ο πρώην υφυοπυργός
Στο γεγονός ότι ένα θηριώδες έργο όπως τα στέγαστρα Καλατράβα στο ΟΑΚΑ έχει βασιστεί σε μία άδεια πέργκολας, αλλά και στην περιδίνηση των μνημονίων που μπήκε η χώρα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και τους περιορισμούς που υπήρχαν στη διάθεση χρημάτων απέδωσε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ενσκήψει όσον αφορά στη στατικότητά τους.
Για την υπόθεση έρευνα σε βάθος πενταετίας διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.
«Το 2015 δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του Ολυμπιακού σταδίου. Αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος το 2018» είπε χαρακτηριστικά
«Αυτό που αντιμετώπισα το πρώτο τριήμερο που ανέλαβα τον Ιανουάριο του 2015 ήταν ότι το προπονητήριο των αθλητών του στίβου που είναι στο χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έμπαζε νερά» ανέφερε.
Ενώ είχε γίνει παρέμβαση απο το ΣΕΓΑΣ για επιδιορθώσεις δεν είχε γίνει τίποτε και με μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και με ανακατανομή μπορέσαμε και το φτιάξαμε»
Όπως σημείωσε «Τότε κατάλαβα πως εάν το προπονητήριο μπάζει νερά θα πρέπει να δούμε τι γίνεται και με τα άλλα ακίνητα, κυρίως με το Ολυμπιακό στάδιο»
«Πέσαμε σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατείας και αβλεψιών. Δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του έργου. Τελικά αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος το 2018, που είχα αποχωρήσει από το υπουργείο αθλητισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τον φάκελο του έργου από το γραφείο του Καλατράβα στην Ισπανία»
Για τα 8,5 εκατομμύρια για έργα συντήρησης του έργου, που είχαν εξασφαλιστεί σύμφωνα με τον επί σειρά ετών Πρόεδρο του ΟΑΚΑ ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο που από το 2011-2012 ήταν Πρόεδρος του ΟΑΚΑ για περίπου 4,5 χρόνια, ήταν κατηγορηματικός: «Αυτά τα χρήματα ουδέποτε έφτασαν στο υπουργείο Αθλητισμού. Μάλιστα εγώ είχα να διαχειριστώ έναν προϋπολογισμό το 2015 της προηγούμενης κυβέρνησης που ήταν ένας προϋπολογισμός λιτότητας. Μετά βίας έβγαινε η μισθοδοσία».
«Δεν υπήρχαν χρήματα για το έργο της συντήρησης στο ΟΑΚΑ. To έργο είχε εγκαταλειφθεί από το 2004-2014 στο έλεος του Θεού» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης