Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δήμος Αθηναίων - Στήριξη Ζαχαριάδη σε Δούκα: Εφικτή η ανατροπή, ζητούμενο η ήττα Μπακογιάννη

Δήμος Αθηναίων - Στήριξη Ζαχαριάδη σε Δούκα: Εφικτή η ανατροπή, ζητούμενο η ήττα Μπακογιάννη
Σε καλό κλίμα η συνάντηση Χ. Δούκα με Κ. Ζαχαριάδη
Σχετικά Άρθρα
Σε τρία σημεία συμφώνησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας (ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) με τον Κώστα Ζαχαριάδη, επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» που αναδείχθηκε τρίτος σε ψήφους στην κάλπη της Κυριακής 8/10.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Ζαχαριάδης από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της κάλπης επιβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τον Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου Χ. Δούκα τονίζεται για τη συνάντηση πως «συζήτησαν για τα προβλήματα των Αθηναίων, όπως είναι η δύσκολη καθημερινότητα, η ασφάλεια, το θέμα της σχολικής στέγης και οι κοινωνικές ανισότητες, που πιέζουν όλους όσους ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, ενώ μίλησαν για τις εμβληματικές δράσεις που θα κάνουν την Αθήνα περισσότερο βιώσιμη, ασφαλή, ανθεκτική και συμπεριληπτική».
«Ο Χάρης Δούκας απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους, που θέλουν να αλλάξει η πόλη και να βελτιωθεί η ζωή τους, να ψηφίσουν. Κάλεσε ιδιαίτερα όσους δεν συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, να δώσουν το παρών στις κάλπες αυτή την Κυριακή. Η συμμετοχή είναι θεμέλιο για τη δημοκρατία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Οι Χ. Δούκας και Κ. Ζαχαριάδης στη συνάντησή τους συμφώνησαν σε τρία ζητήματα που αφορούν το περιβαλλοντικό – ενεργειακό της πόλης, τη βραχυχρόνια μίσθωση και το θέμα της ΠΥΡΚΑΛ.
Ο κ. Ζαχαριάδης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στον β’ γύρο των εκλογών την Κυριακή 15/10, υπογραμμίζοντας πως είναι εφικτή η ανατροπή και ζητούμενο είναι να ηττηθεί ο Κώστας Μπακογιάννης.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση «είχαμε μία εκτενή και αναλυτική συνάντηση με τον φίλο Χάρη Δούκα. Το ενδεχόμενο να ηττηθεί η σημερινή διοίκηση Μπακογιάννη και η Αθήνα να γυρίσει σελίδα αποτελεί ένα ανοιχτό ενδεχόμενο».
Εστίασε στα τρία βασικά προγραμματικά ζητήματα που τέθηκαν από τη μεριά του, ώστε να επέλθει η συμφωνία.
«Με βάση αυτό, είχαμε συζήτηση πάνω σε τρεις πυλώνες. Στο ζήτημα ενέργειας, στο ζήτημα της άναρχης επέκτασης των βραχυχρόνιων μισθώσεων και της προστασίας της κατοικίας και στο ζήτημα μετεγκατάστασης του διοικητικού κέντρου της πόλης στην ΠΥΡΚΑΛ. Για να γίνει πολιτική ανατροπή δεν αρκεί να αθροίσουμε δυνάμεις, αλλά ν' αφυπνήσουμε τον κόσμο που απείχε. Η κινητοποίηση της αποχής μπορεί να φέρει ανατροπή και πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης και τόνισε πως «είναι ανάγκη να ηττηθεί ο Κώστας Μπακογιάννης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης