Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού

Πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού
Στην σχετική αναφορά θα περιληφθεί τεχνική έκθεση του πρώην υπαρχηγού της πυροσβεστικής  Ανδριανού Γκουρμπάτση που εντοπίζει ευθύνες της Περιφέρειας
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias, ενώ παράλληλα, αντιμετώπισαν και τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού, τόσο στο σκέλος της πρόληψης, όσο και της μετέπειτα διαχείρισης.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα από τον Νομό Τρικάλων, αποφάσισαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού.
«Πάνω από 150 συμπατριώτες μου από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων μού έχουν ζητήσει να απευθύνω μήνυση κατά του Κ. Αγοραστού και κατά παντός τρίτου υπευθύνου. Είναι μόνο η αρχή, καθώς σύντομα θα ακολουθήσει και η συνέχεια με περισσότερα αδιάψευστα και αποκαλυπτικά στοιχεία» δήλωνσε στο Documento ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας.
Στην σχετική αναφορά που θα κατατεθεί στη Δικαιοσύνη, θα περιληφθεί τεχνική έκθεση του πρώην υπαρχηγού της πυροσβεστικής, αντιστράτηγου ε.α., Ανδριανού Γκουρμπάτση, που έχει διοριστεί τεχνικός σύμβουλος από πλημμυροπαθείς και κάνει λόγο για ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο ίδιος σε ανάρτησή του αναφέρθηκε σε «εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των οργάνων του μηχανισμού πολιτικής προστασίας».
Πάντως, ο αριθμός των κατοίκων που θα συνυπογράψουν την προσφυγή αναμένεται να αυξηθεί έτι περαιτέρω, δεδομένου ότι έχει γίνει κάλεσμα και σε πλημμυροπαθείς άλλων περιοχών της περιφέρειας Θεσσαλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης