Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ.: Σύλληψη άνδρα στον Βόλο για τηλεφωνικές απάτες - Απέσπασε χρήματα και χρυσαφικά, η δράση του

ΕΛ.ΑΣ.: Σύλληψη άνδρα στον Βόλο για τηλεφωνικές απάτες -  Απέσπασε χρήματα και χρυσαφικά, η δράση του
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου
Στη σύλληψη ενός άνδρα στην πόλη του Βόλου για τηλεφωνικές απάτες, από τις οποίες αποκόμισε χρηματικά ποσά και χρυσαφικά, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης 10/10 στην πόλη του Βόλου, μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, για περίπτωση απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος άνδρα, ενώ εξιχνιάστηκαν ακόμη 2 περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν από τον δράστη σε βάρος γυναικών στις 6-7/10.

Η σύλληψη

Ο δράστης το μεσημέρι της Τρίτης 10/10 τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας άνδρα και προφασίστηκε ότι στενό συγγενικό του πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό νεαρού ατόμου, πείθοντάς τον να εναποθέσει σακούλα με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, πλησίον κάδου απορριμμάτων σε σημείο της πόλης, προκειμένου να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπειες.
Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι ενημερώθηκαν, οδήγησε στην ακινητοποίηση του δράστη, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει τα χρήματα από το σημείο που τα είχε αφήσει ο παθών.

Εξιχνιάστηκαν ακόμη 2 απάτες

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο δράστης προέβη σε ακόμη 2 περιπτώσεις απάτης.
Συγκεκριμένα:
-την 6/10/2023 το μεσημέρι, ηλικιωμένη γυναίκα δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως γιατρός του νοσοκομείου και προφασιζόμενος ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο, λόγω πτώσης στην εργασία του, έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση, την έπεισε να εναποθέσει σακούλα με το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και χρυσαφικά, πλησίον κάδου απορριμμάτων σε σημείο της πόλης του Βόλου, από όπου παρελήφθησαν
την 7/10/2023 το μεσημέρι γυναίκα, αφού δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άνδρα, ισχυριζόμενος ότι έχει τραυματιστεί συγγενικό της πρόσωπο και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση, την έπεισε να εναποθέσει σακούλα με 2.000 ευρώ, πλησίον κάδου απορριμμάτων σε σημείο της πόλης, από όπου, ομοίως, παρελήφθησαν.

Τι κατασχέθηκε

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, βάρους 0,7 γραμμαρίων και κάνναβης, βάρους 0,05 γραμμαρίων, καθώς και ένα πλαστικό κυτίο με κοσμήματα, τα οποία, όπως προέκυψε, ανήκαν στην ημεδαπή γυναίκα που εξαπατήθηκε στις 6/10 και της αποδόθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
volos_3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης