Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιατί ο Κασσελάκης παντρεύεται τον Tyler Mcbeth - Δικηγόρος εξηγεί τη νομική αναγκαιότητα του γάμου - Η άδεια παραμονής, τα παιδιά

Γιατί ο Κασσελάκης παντρεύεται τον Tyler Mcbeth - Δικηγόρος εξηγεί τη νομική αναγκαιότητα του γάμου - Η άδεια παραμονής, τα παιδιά
Τι ισχύει για τους γάμους ομοφύλων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παντρευτεί τον σύντροφο του, με πολιτικό γάμο στη Νέα Υόρκη, σήμερα, Πέμπτη 19/10, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο σύντροφός του επιθυμούν την απόκτηση παιδιών με παρένθετη μητέρα. Συγκεκριμένα, θέλουν δύο αγόρια, που θα φέρουν τα ονόματα Απόλλωνας και Ηλίας.
«Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Tyler. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν άνθρωπο, με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου.
Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη, είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Εγώ και ο Tyler θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας».
Μπορεί κάποιος να κοιτάει με στραβά μάτια αλλά στο τέλος της μέρας ξέρουμε ποιοι είμαστε.
Θεωρώ ότι είμαστε ήδη οικογένεια. Ο Tyler και εγώ θέλουμε να αποκτήσουμε δυο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά» είχε δηλώσει συγκεκριμένα.

Ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος εξηγεί τη νομική αναγκαιότητα αυτού του γάμου

O γνωστός δικηγόρος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Βασίλης Σωτηρόπουλος εξηγεί με ανάρτησή του σto Facebook τους νομικούς λόγους για τους οποίους έπρεπε να γίνει ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Tyler Mcbeth στις ΗΠΑ και οι οποίοι συνδέονται με την άδεια παραμονής του συντρόφου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Γιατί χρειάζεται ο Κασσελάκης να παντρευτεί τον Tyler;

Στην Ε.Ε. με την Οδηγία του 2004 αναγνωρίζεται δικαίωμα άδειας διαμονής σε χώρα της Ε.Ε. ακόμη και για συζύγους που δεν είναι πολίτες κράτους μέλους της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι ένας Έλληνας που έχει γάμο με μία Αμερικανίδα, η σύζυγος αυτομάτως αποκτά κανονική άδεια διαμονής στην Ελλάδα λόγω συζυγικού δεσμού. Τί γίνεται όμως με τους γάμους ομοφύλων; Υποχρεώνει η Ε.Ε. στα κράτη μέλη της να αναγνωρίσουν τον γάμο ανάμεσα σε έναν πολίτη κράτους Ε.Ε. και σε έναν ομόφυλο πολίτη κράτους εκτός Ε.Ε.;
Η απάντηση δόθηκε το 2018 από το Δικαστήριο της Ε.Ε.: ακόμα και τα κράτη μέλη της Ε.Ε. που δεν αναγνωρίζουν τους γάμους ομοφύλων κατά το εσωτερικό τους δίκαιο, είναι υποχρεωμένα να θεωρούν σύζυγους τους ομόφυλους σύζυγους πολιτών της Ε.Ε. που οι ίδιοι ΔΕΝ είναι πολίτες της Ε.Ε. προκειμένου να τους χορηγήσουν άδεια διαμονής στο κράτος μέλος. Όμως, η Ελλαδα επιμένει να επιβάλλει στα έγγαμα ζευγάρια του εξωτερικού να συνάπτουν ελληνικό σύμφωνο συμβίωσης. Όταν δηλαδή πάει ο Τάιλερ να υποβάλει αίτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα, η υπηρεσία θα του απαντήσει ότι πρέπει να συνάψει ελληνικό σύμφωνο συμβίωσης. Και τότε θα γίνει σαφές ότι η Ελλάδα οφείλει να αναγνωρίσει τον γάμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης