Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καρδίτσα: Κινητοποίηση με τρακτέρ από αγροτικούς συλλόγους – Στη Λάρισα την επόμενη εβδομάδα

Καρδίτσα: Κινητοποίηση με τρακτέρ από αγροτικούς συλλόγους – Στη Λάρισα την επόμενη εβδομάδα
Για να αναδειχθούν τα  αιτήματα των αγροτών και όλων των πλημμυροπαθών
Κινητοποίηση με τρακτέρ από τον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά και άλλους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29/10 στη γέφυρα Σταυρός (μεταξύ Παλαμά και Ιτέας), ενώ το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας έχει προγραμματιστεί να γίνει συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης.
Επιπλέον, από την ερχόμενη εβδομάδα σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες Θεσσαλίας, έχει προγραμματισθεί κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα.
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους, προ ημερών προχώρησαν στη λήψη πρωτοβουλιών για να αναδειχθούν και να διεκδικηθούν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και όλων των πλημμυροπαθών, σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας, των σωματείων-φορέων της περιοχής».
Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, Κ. Τζέλλας, δήλωσε ότι «σχεδόν δύο μήνες και αρκετοί πλημμυροπαθείς δεν έχουν πάρει ακόμα έστω τα 6.600 ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ούτε τα ποσά που υποσχέθηκε σε γεωργούς και κτηνοτρόφους», ενώ «δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με την στέγαση, καθώς υπάρχουν ακόμα πολίτες που κοιμούνται στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά, υπό άθλιες συνθήκες». «Τα αναχώματα συνεχίζουν να είναι σπασμένα και κινδυνεύουμε ξανά να πνιγούμε και τα χωράφια μας και τα σπίτια μας», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «υπάρχει σοβαρό θέμα επιβίωσης» και «υπάρχει έλλειψη κρατικής μέριμνας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, Σ. Αντωνίου, σημείωσε πως «πολλά χωράφια δεν μπορούν να καλλιεργηθούν», ζητώντας «αποζημίωση στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης