Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση του Αχιλλέα Μπέου σε δημοσιογράφους

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση του Αχιλλέα Μπέου σε δημοσιογράφους
Η Εισαγγελία διέταξε αυτεπάγγελτα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου για το αδίκημα της διέγερσης διάπραξης εγκλημάτων
Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά δημοσιογράφων.
Συμφωνα με το gegonota.news η Εισαγγελία διέταξε αυτεπάγγελτα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου για το αδίκημα της διέγερσης διάπραξης εγκλημάτων.
Στο μεταξύ σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος δεν προσήλθε στο δικαστήριο Βόλου, όπου εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η υπόθεση για ψευδή καταμήνυση κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή και συκοφαντική δυσφήμιση με μηνυτές τους κατοίκους των Σταγιατών και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Οι δηλώσεις Μπέου για τους δημοσιογράφους και οι αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται πως μετά τις δηλώσεις του δημάρχου του Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά δημοσιογράφων, η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών προχώρησαν σε σχετική ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή στοχοποίηση».
Τόσο η ΠΟΕΣΥ όσο και οι Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) «απέναντι στο υβριστικό παραλήρημα, που εκτόξευσε κατά δημοσιογράφων και την πρωτοφανή στοχοποίησή τους ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «σαν να μην ήταν αρκετό το υβρεολόγιο του δημάρχου και η εκτόξευση χυδαίων σχολίων εις βάρος συγκεκριμένων συναδέλφων ο κύριος Μπέος προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, καλώντας τους πολίτες της περιοχής να προβούν σε πράξεις βίας κατ’ αυτών». Τονίζεται παράλληλα, πως το μόνο «έγκλημα» των δημοσιογράφων είναι η ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.
Η ΠΟΕΣΥ αλλά και οι Ενώσεις Συντακτών θεωρούν «επιβεβλημένη την παρέμβαση των δικαστικών αρχών για την προστασία των δημοσιογράφων και του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης, αλλά και για τη διατήρηση της κοινωνικής και δημοκρατικής ομαλότητας».
Επισημαίνεται παράλληλα, πως «το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερώσουμε σχετικά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όλα τα αρμόδια όργανα και τις Αρχές, αλλά και τις Διεθνείς Δημοσιογραφικές Οργανώσεις, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακραίας αυτής συμπεριφοράς, η οποία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει ανεκτή από οποιονδήποτε και εάν προέρχεται».

Να φτύνετε τους δημοσιογράφους

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Ρε σκουπίδια της δημοσιογραφίας, πατσαβούρες δημοσιογράφοι, όσοι είστε τέτοιοι και να ξεκινήσω, άπλυτοι και τι να μην πω. Ρε Τασοπούλου, σε πειράζει το νερό που κόβεται στις 10-11 γιατί κόβεται, σε πειράζει; Γιατί κάνεις μπάνιο; Μια φορά τον μήνα κάνεις μπάνιο. Τι σε νοιάζει εσένα μωρή;».
Συμπλήρωσε επίσης πως «βγήκε μια Τζανετουλάκου και έκανε μέτρηση από τη βρύση της ότι το νερό έχει κολοβακτηρίδια. Έτσι γίνονται μετρήσεις; Δεν ντρέπεστε λίγο ρε ξεφτιλισμένοι; Δυσφημίζετε την πόλη σας. Ντροπή σας ρε. Και απευθύνομαι στους πολίτες, στον δρόμο που θα τους βλέπετε (τους δημοσιογράφους) να τους φτύνετε. Αλλά και να τους φτύνετε θα νομίζουν ότι ψιχαλίζει».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης