Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας - Κατολισθήσεις στα Ιωάννινα, κατάρρευση πρανούς στην εθνική οδό Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής, καταστροφές Β. Ελλάδα

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας - Κατολισθήσεις στα Ιωάννινα, κατάρρευση πρανούς στην εθνική οδό Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής, καταστροφές Β. Ελλάδα
Στην πλατεία του Μετσόβου λόγω των δυνατών ανέμων έσπασαν μεγάλα κλαδιά από τα πλατάνια και προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα
Σχετικά Άρθρα

(upd8) Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στο Νομό Ιωαννίνων εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή, στα Τρίκαλα ζημιές καταγράφονται στο οδικό δίκτυο ορεινών χωριών, ενώ στην Πάτρα εκκενώνεται προληπτικά οικισμός στην Αιγιάλεια.
Στο μεταξύ, η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήτει από τα βορειοδυτικά τη χώρα μας, καθώς ψυχρό μέτωπο προερχόμενο από την κεντρική Ευρώπη (κακοκαιρία Ciarán) έχει προσεγγίσει τις τελευταίες ώρες την Ελλάδα, με τον μεγαλύτερο όγκο νερού να δέχεται η Ήπειρος και ισχυρά φαινόμενα να καταγράφονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με το επεισόδιο βροχόπτωσης να κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).
Στα Ιωάννινα, προβλήματα με κατολισθήσεις δημιουργήθηκαν στα Τζουμέρκα, στον επαρχιακό δρόμο από το γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, στην Κόνιτσα στην εθνική οδό πριν από τα Μαστοροχώρια και το Πωγώνι, στον δρόμο Δελβινάκι-Πωγωνιανή.
Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο.
Παράλληλα, στην πλατεία του Μετσόβου λόγω των δυνατών ανέμων έσπασαν μεγάλα κλαδιά από τα πλατάνια και προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Στην ορεινή Καλαμπάκα, στην Κρανιά οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ στην Κέρκυρα πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα.

Πάτρα: Προληπτική εκκένωση οικισμού στην Αιγιάλεια

Στην Πάτρα λόγω των ανέμων ξεριζώθηκαν δένδρα στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου και του Ρίου.
Στο μεταξύ, στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα, του δήμου Αιγιαλείας, προχωρούν οι αρχές, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τους κατοίκους από πιθανές κατολισθήσεις.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι 17 κάτοικοι του οικισμού θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ελαιώνα.
Με τους ισχυρούς ανέμους να αποτελούν το κύριο της κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίστηκαν 8 περιστατικά σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που αφορούσαν κοπές δένδρων και αφαίρεση αντικειμένου από μπαλκόνι πολυκατοικίας πριν πέσει σε πεζοδρόμιο.
Στο μεταξύ, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, να διεξάγεται η κυκλοφορία προς Αθήνα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης χωμάτων που καταγράφηκε την Πέμπτη 2/11 μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Αθηνών, στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών μετά από βροχόπτωση, αλλά και η επαρχιακή οδός Αιγίου - Δερβενίου - Μαμουσιάς σε διάφορα σημεία, λόγω κατολίσθησης χωμάτων και φερτών υλικών.
Στο σημείο συνεχίζουν να εργάζονται μηχανήματα, προκειμένου να αποκατασταθεί με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

Tρίκαλα: Ζημιές στο οδικό δίκτυο ορεινών χωριών

Ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο σε ορισμένα χωριά προκάλεσε η βροχόπτωση στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, είναι αδύνατη η προσπέλαση των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο ορισμένων χωριών, ενώ σημειώνονται και προβλήματα ηλεκτροδότησης στα ορεινά και πεδινά της περιοχής.

Κατάρρευση πρανούς στην εθνική οδό Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής

Κατάρρευση του πρανούς σημειώθηκε στο 22ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Φλώρινας-Κρυσταλλοπηγής, στο ύψος του Πισοδερίου.
Στο σημείο βρίσκεται η Αστυνομία και διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων  σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας-Συνοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής.
Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η απαγόρευση αφορά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 19ο χιλιόμετρο έως το 28ο χιλιόμετρο λόγω της κατολίσθησης που σημειώθηκε στο 22ο χιλιόμετρο της οδού, στο ύψος του Πισοδερίου.
Εξαιρούνται τα οχήματα των εκχιονιστικών μηχανημάτων, οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης. 

Εύβοια: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω πτώσης δέντρων

Προβλήματα σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας 'Αννας προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, καθώς σημειώθηκε πτώση δέντρων μέσα σε δρόμους, διακόπτοντας την κυκλοφορία.
Παράλληλα, χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα.
Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και της δημοτικής αρχής στο πλατανόδασος του Κηρέως για την απομάκρυνση των δέντρων που έπεσαν, αλλα και συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάστηση της ηλεκτροδότησης.

Μεγάλες oι καταστροφές σε Ξάνθη και Χαλκιδική

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Ξάνθη.
Υπήρξαν δεκάδες πτώσεις δέντρων, καταστροφές σε οροφές σπιτιών, ενώ ανεμοστρόβιλος έγινε αιτία να αναποδογυρίσουν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από μεγάλο super market της πόλης.
Η έντονη καταιγίδα συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά.
Υπήρξαν και πολλές πτώσεις αντικειμένων από μπαλκόνια σπιτιών που προκάλεσαν καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα.
Μάλιστα η κακοκαιρία ξήλωσε μέχρι και περιφράξεις γηπέδων.
Ανεμοστρόβιλος, επίσης, σημείωσε καταστροφές και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.
Ο ισχυρός αέρας έριξε δένδρα, μια κολώνα της ΔΕΗ, ενώ παρασύρθηκε και μία στέγη.
Προβλήματα υπήρξαν και στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.
Στο Γομάτι ζημιές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα ενώ δέντρα έπεσαν και στην περιοχή του Βατοπεδίου.

Δεμένα πλοία σε λιμάνια

Aπαγορευτικά απόπλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών έχουν τεθεί σε ισχύ.
Συγκεκριμένα, στον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο κάποια συμβατικά δρομολόγια, ενώ υπάρχει απαγορευτικό απόπλου για όλα τα δελφίνια.
Επίσης, υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου, ενώ επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη και Καβάλα – Πρίνος και από Κεραμωτή προς Θάσο.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά, εκτός από το Champion Jet (Πειραιάς – Σαντορίνη).

Η εξέλιξη της κακοκαρίας

Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 4/11 τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα, Σάββατο 4/11 τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.
Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Αύριο, Κυριακή 5/11 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Οι ενισχυμένοι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται εντάσεις πρόσκαιρα έως και 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 4/11.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης