Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι συμβολαιογράφοι προχωρούν σε επ’ αόριστον αποχή από τις 20 Νοεμβρίου

Οι συμβολαιογράφοι προχωρούν σε επ’ αόριστον αποχή από τις 20 Νοεμβρίου
Οι ίδιοι αναμένεται να επανεξετάσουν τη στάση τους στις 4 Δεκεμβρίου, ανάλογα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης
Αποχή διαρκείας αποφάσισαν από την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στον τρόπο που η κυβέρνηση της ΝΔ, επιλέγει να ψηφιοποιήσει τις συμβολαιογραφικές πράξεις.
Οι ίδιοι αναμένεται να επανεξετάσουν τη στάση τους στις 4 Δεκεμβρίου, ανάλογα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τη Χριστίνα Μάνδρου η οποία είναι μέλος ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και μίλησε στην ΕΡΤ, οι συμβολαιογράφοι δηλώνουν ότι εναντιώνονται «στο να μετατραπεί το συμβόλαιο από ένα νομικό κείμενο συμβάσεως, στη συμπλήρωση πεδίων σε πλατφόρμα κτηματολογίου».
«Το συμβόλαιο είναι ένα κείμενο με πάρα πολλούς όρους δεν μπορούμε να το μετατρέψουμε στη συμπλήρωση μιας πλατφόρμας επειδή δεν μπορούν να αποδοθούν οι συμφωνίες» τόνισε η ίδια συμπληρώνοντας ότι στην παρούσα περίοδο «υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα με την ψηφιακή εκπαίδευση του πληθυσμού».
«Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις της ασφάλειας των συναλλαγών της προστασίας του πολίτη για να πάμε σε ψηφιοποιημένο συμβόλαιο με ψηφιακή υπογραφή» εξήγησε η ίδια και πρόσθεσε ότι «οι συμβολαιογράφοι δημιουργούμε το συμβόλαιο»
Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ενάντια στη ψηφιοποίηση των συμβολαίων γενικά, η κα Μάνδρου υπογράμμισε ότι «δεν θέλουμε ψηφιακό συμβόλαιο με τον τρόπο που εισάγεται στην πλατφόρμα του κτηματολογίου» και συμπλήρωσε ότι «θέλουμε να ακολουθήσουμε την ευρωπαϊκή εμπειρία. Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει συμβόλαιο με κουτάκι».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης