Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ναυάγιο φορτηγού ανοιχτά της Λέσβου - Εντοπίστηκε σωρός ναυτικού, ένας διασώθηκε, 12 αγνοούμενοι

Ναυάγιο φορτηγού ανοιχτά της Λέσβου - Εντοπίστηκε σωρός ναυτικού, ένας διασώθηκε, 12 αγνοούμενοι
Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου με τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης -Αγνοούνται 13 άτομα
(upd 3) Η σορός ενός ναυτικού, μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε, εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο στις έρευνες που συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου.
Υπενθυμίζεται ότι το φορτηγό πλοίο RAPTOR με σημαία Κομόρες βυθίστηκε το πρωί στα ανοιχτά της Λέσβου υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
Άλλοι 12 ναυτικοί παραμένουν αγνοούμενοι.
Σημειώνεται ότι στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή που φτάνουν τα 8 μποφόρ.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 5 παραπλέοντα φορτηγά πλοία,  3 σκάφη του Λιμενικού Σώματος,  ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικου Ναυτικού, αλλά και  φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η βύθιση

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου με τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και έχει φορτίο με αλάτι.
Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, με έδρα το Λίβανο, στο πλοίο επέβαινε πλήρωμα 14 ατόμων, εκ των οποίων  1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και 2 υπήκοοι Συρίας, ενώ είχε δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί.
Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου "mayday, mayday" σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια, χάθηκε από τα ραντάρ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάριά του μετατοπίζοντας το φορτίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης