Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η WWF Hellas «καίγεται» πιο πολύ για τις δωρεές και «λιγότερο» για τα δάση... σχεδόν ούτε κουβέντα για το Δάσος της Δαδιάς

Η WWF Hellas «καίγεται» πιο πολύ για τις δωρεές και «λιγότερο» για τα δάση... σχεδόν ούτε κουβέντα για το Δάσος της Δαδιάς
Τι έκανε στη Δαδιά και τι κάνει με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εθελοντών
Σχετικά Άρθρα
«Κροκοδείλια τα δάκρυα» της WWF HELLAS για τα δάση όταν ξοδεύει χρήματα για την προβολή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εσχάτως πρόσθεσε στο δυναμικό της influencers/ambassadors αυξάνοντας το κόστος κατά 60% σε ένα χρόνο.
Η δαπάνη ανήλθε σε 4108,98 ευρώ το 2022 από 2.565,53 από το 2021.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απορρόφησαν το ποσό των 55.500,84 ευρώ από 53.126,40 ευρώ το 2021.
Τα χρήματα των δωρητών που δίνουν μικρά ποσά από το υστέρημα τους κυμαίνονται από 10 έως 50  ευρώ το μήνα, οι οποίοι σε τακτά χρονικά διαστήματα  δέχονται τις ευχαριστίες της WWF Hellas για την ταπεινή οικονομική τους στήριξη τους αλλά οι δωρητές αναζητώντας τις δράσεις στην ιστοσελίδα με δυσκολία θα εντοπίσουν ενημέρωση για τα «καυτά θέματα» των πυρκαγιών.
Οι πολυήμερες πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου στη Δαδιά δεν υπάρχουν ούτε ως «μονόστηλο» ενημέρωσης ενώ η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση για τη διαχείριση κατάσβεσης είναι ανύπαρκτη.
Η απουσία της  …επιβάλλεται διότι η WWF HELLAS είναι φορέας διαχείρισης  του δάσους της Δαδιάς.

Είναι «συνεργάτης» της κυβέρνησης;

Η συνεργασία της με το ΥΠΕΝ πιθανόν να την οδηγούν σε ρόλο «συνεργάτη» της Κυβέρνησης με τη  διοίκηση της WWF HELLAS να αγωνιά πιο πολύ για τις δωρεές.  
Το βασικό θέμα στην ιστοσελίδα της είναι η προαναγγελία ως έκτακτη είδηση :
«Προστατέψτε τα Δάση μας» και το θέμα κλείνει με πρόσκληση προς τους πολίτες «Να κάνουν μία δωρεά».
Τα  ποσά  που θέλει κυμαίνονται από 35 έως 100 ευρώ.
Λόγω των Χριστουγέννων τους προτρέπει να το κάνουν δώρο ή να το αναλάβουν οι ίδιοι οι  εθελοντές.
Η WWF για να συγκινήσει χρησιμοποιεί πηγαίους τίτλους ενώ το  περιεχόμενο είναι έκθεση ιδεών.'
Όμως ανταποκρίνεται πλήρως στην βασική της αποστολή ως Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση.
Μεταξύ άλλων αναφέρει.
 
Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού ήταν καταστροφικές
 
Δυστυχώς, το καλοκαίρι 2023 ήταν οδυνηρό από κάθε άποψη και η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία για όλες τις καταστροφές που έχουμε υποστεί.
Πέραν των ανθρώπων που χάθηκαν, των χιλιάδων ζώων που κάηκαν και των αμέτρητων περιουσιών που καταστράφηκαν, πάνω από 1,7 εκατομμύρια στρέμματα γης, συμπεριλαμβανομένων 29 προστατευόμενων περιοχών, 3 Εθνικών Πάρκων και 1 Εθνικού Δρυμού, επηρεάστηκαν σημαντικά από τις φλόγες, σύμφωνα με την πρώτη οικολογική αποτίμηση που πραγματοποιήσαμε. 
Τους απογοητευτικούς αυτούς αριθμούς από τις πυρκαγιές, ακολούθησαν οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλία, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά που ακόμη μένει να αποτιμηθεί.

Τι κάνουμε: 

Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 25.000 υπογραφές συμπολιτών μας ζητώντας από την Κυβέρνηση ριζική αλλαγή του σημερινού αναποτελεσματικού μοντέλου αντιμετώπισης και προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές.
Δεν σταματάμε όμως εδώ! Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, μαζί με τις διεκδικήσεις από την κυβέρνηση, η προστασία των δασών βρίσκεται στο επίκεντρο της δράσης μας. 
Θα στηρίξεις το έργο μας;   
 
Το ΥΠΕΝ λέει  περισσότερα από το … Ταμείο της Παγκόσμιας Φύσης

Την ίδια στιγμή ανακοίνωση του ΥΠΕΝ λέει περισσότερα για τις καταστροφικές πυρκαγιές  στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης Σουφλίου.
Η Συνολική έκταση Εθνικού Πάρκου: 424.248 στρέμματα
Καμένη έκταση: 245.299 στρέμματα (57,74%)
Άκαυτη έκταση: 178.949 στρέμματα (42,26%)
 
Το ΒΝ αποδέκτης παραπόνων

Το ρεπορτάζ  προήλθε από παράπονα αναγνωστών προς  τη διοίκηση της WWF HELLAS διότι ως εθελοντές ταπεινοί και μικροί χορηγοί της δράσης του Κοινωφελούς Ιδρύματος για τη Φύση ήταν δυσαρεστημένοι διότι τα χρήματά τους, σύμφωνα με τους ίδιους δεν έπιαναν τόπο.
Η πρωτοβουλία τους να διακόψουν τη χρηματοδότηση ανέδειξε ότι η πάγια τραπεζική εντολή που είχαν δώσει στην WWF δεν εμφανίζεται στην τράπεζα.
Έτσι η WWF Hellas θα συνεχίσει να  «τρυπώνει» στον τραπεζικό λογαριασμό του εθελοντή παρότι αναθεώρησε την απόφασή του να σταματήσει τη χρηματοδότηση.
Η τράπεζα δεν μπορεί να υλοποιήσει την απόφαση του δικαιούχου του λογαριασμού.
Οι υπάλληλοι της τράπεζας λένε ότι μόνο η WWF HELLAS μπορεί να διακόψει την πάγια εντολή ή ο δικαιούχος να κλείσει οριστικά τον  τραπεζικό λογαριασμό.
Αξίζει να σημειωθεί τα έσοδα Κοινωφελούς Ιδρύματος σε ποσοστό 50% δαπανούνται στη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Οι δράσεις της WWF HELLAS στη Δαδιά

Η Προστασία δάσους Δαδιάς για  το 2022 μειώθηκε σε 51.730 ευρώ από 65.828 ευρώ το 2021.
Το Υποπρόγραμμα Δαδιάς: Συμμετοχή στο ΔΣ του ΦΔ Πάρκου Δαδιάς και ΦΔ Δέλτα Έβρου απορρόφησε 235 ευρώ πέρυσι από 2,266 ευρώ το 2021.
Η αντιμετώπιση απειλών ήταν μηδενική από 1307 ευρώ το 2021.
Για τα Δάση υψηλής οικολογικής αξίας και οικολογικοί διάδρομο διέθεσε το ποσό των 239 ευρώ.
Οι Προτάσεις και δράσεις για πρόληψη δασικών πυρκαγιών ήταν στο μηδέν το 2022 από 8268 ευρώ  το 2021.
εικονα_1.JPG

Νίκος Θεοδωρόπουλος
 ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης