Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ναυάγιο στη Λέσβο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων ναυτικών - Ένας νεκρός, ενας σώος

Ναυάγιο στη Λέσβο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων ναυτικών - Ένας νεκρός, ενας σώος
Αγνοούνται 12 μέλη του πληρώματος
Σχετικά Άρθρα
(upd) Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και διάσωση των 12 αλλοδαπών ναυτικών που αγνοούνται, μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» το πρωί της Κυριακής 26/11 στα ανοιχτά της Λέσβου.
Ήδη, έχει διασωθεί ένας Αιγύπτιος ναυτικός, ο οποίος εντοπίστηκε πάνω σε βαρέλι, ενώ ανασύρθηκε η σορός ενός ακόμη Αιγύπτιου ναυτικού.
Στις έρευνες στην περιοχή, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Αλεξίου, συμμετέχουν 2 πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και ένα παράκτιο πλοίο, αλλά και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος μαζί με 7 παραπλέοντα.
Σημειώνεται ότι ολονύχτιες ήταν οι έρευνες από 6-7 παραπλέοντα.
«Τα δεδομένα, τα οποία οδήγησαν σε αυτή την ναυτική τραγωδία, θα τα δει η προανάκριση, από εκεί και πέρα είναι αυτονόητο ότι όταν έχεις εισροή υδάτων ή μηχανική βλάβη πρέπει άμεσα να ειδοποιήσεις και να σου παρασχεθεί βοήθεια η οποία απαιτείται», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου ο πλοίαρχος «ειδοποίησε στις 08:20 το πρωί της Κυριακής κάνοντας γνωστό πως έχει πάρει κλήση και στις 07:00 είχε δηλώσει μηχανική βλάβη, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες του διασωθέντα αυτό συνέβαινε καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας».

Η βύθιση

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου με τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και έχει φορτίο με αλάτι.
Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, με έδρα το Λίβανο, στο πλοίο επέβαινε πλήρωμα 14 ατόμων, εκ των οποίων 1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και 2 υπήκοοι Συρίας, ενώ είχε δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί της Κυριακής 26/11.
Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου "mayday, mayday" σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια, χάθηκε από τα ραντάρ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάριά του μετατοπίζοντας το φορτίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης