Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέσβος: Το φορτηγό πλοίο ερευνάται για μεταφορά ύποπτου φορτίου στην Ουκρανία - Ήταν σε μαύρη λίστα διεθνών αρχών

Λέσβος: Το φορτηγό πλοίο ερευνάται για μεταφορά ύποπτου φορτίου στην Ουκρανία - Ήταν σε μαύρη λίστα διεθνών αρχών
Η εταιρεία που έχει στην ιδιοκτησία της το Raptor, διαθέτει ακόμη ένα πλοίο που έχει απασχολήσει στις ελληνικές Αρχές
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μοιραίο φορτηγό πλοίο Raptor που βυθίστηκε την Κυριακή (27/11) σε ύδατα ανοιχτά της Λέσβου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, το πλοίο είχε ως τελικό προορισμό λιμάνι της Ουκρανίας, ενώ την ίδια στιγμή, βρισκόταν σε μαύρη λίστα διεθνών φορέων εδώ και, τουλάχιστον, δύο χρόνια.
Στο πλοίο, που φαίνεται να είχε ελεγχθεί στη Βουλγαρία, είχαν διαπιστωθεί αρκετές παρατυπίες, με τις πιο εξόφθαλμες εξ αυτών να αφορούν στο βιβλίο πετρελαίου.
Αυτό το στοιχείο πιθανότατα υποδεικνύει εμπλοκή του φορτηγού σε υποθέσεις λαθρεμπορίου.
Τις εν λόγω ενδείξεις έρχεται να συμπληρώσει το γεγονός πως ο διασωθείς μεταξύ όσων είπε ήταν πως ο τελικός προορισμός του πλοίου δεν ήταν η Κωνσταντινούπολη, -καθώς εκεί θα έκαναν μια στάση για ανεφοδιασμό- και πως το πλοίο είχε τελικό προορισμό την εμπόλεμη Ουκρανία.
Σύμφωνα με πηγές από το λιμενικό που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, ο λόγος για τον οποίο δεν στάλθηκε αμέσως μήνυμα διάσωσης από το πλοίο προς το Λιμενικό, ήταν η πιθανή ύπαρξη παράνομου φορτίου στα αμπάρια του.
Επιπλέον, η εταιρεία που έχει στην ιδιοκτησία της το Raptor, διαθέτει ακόμη ένα πλοίο που μπει στο παρελθόν στο στόχαστρο των ελληνικών Αρχών.
Πρόκειται για το Manassa Rose, που έχει βυθιστεί υπό παρόμοιες συνθήκες στον κόλπο της Κισσάμου Χανίων, τον Ιανουάριο του 2022.
Σε εκείνη την περίπτωση είχε σχηματιστεί δικογραφία από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για πρόκληση ναυαγίου, καθώς και για παράνομη μεταφορά λαθραίων καπνικών προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης