Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία - Τα αιτήματα

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία - Τα αιτήματα
Συγκέντρωση διαμαρτυρία την Πέμπτη 30/11  στο υπουργέιο Υγείας
Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά από σήμερα, Τετάρτη 29/11, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ αύριο (30/11) θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα, πανελλαδική στάση εργασίας για την Πέμπτη 30/11 ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την διήμερη Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση που γίνεται από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ.
Στα αιτήματα της κινητοποίησης της ΟΕΝΓΕ είναι «διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών, αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες, διπλασιασμός προσωπικού και ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου, να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας».

Συνάντηση Κασσελάκη με την Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ

Στα γραφεία της Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, θα συναντηθεί στις 14:00, με την Ε.Γ της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης