Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταθέτει στον αθλητικό εισαγγελέα ο Αλαφούζος για τη «διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο», παρέμβαση ΠΑΟ

Καταθέτει στον αθλητικό εισαγγελέα ο Αλαφούζος για τη «διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο», παρέμβαση ΠΑΟ
Ο κ. Αλαφούζος θα κληθεί τις προσεχείς ημέρες κι απ’ τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο
Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών θα παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, για να καταθέσει όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τον περασμένο μήνα, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, είχε συναντηθεί με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Οικονόμου -ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του τα θέματα του αθλητισμού- και του παρείχε προφορική ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες συνεντεύξεις του στο εξωτερικό και τις αναφορές του για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πέραν της συνάντησης, ο κ. Αλαφούζος θα κληθεί τις προσεχείς ημέρες κι απ’ τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση με τα φαινόμενα διαφθοράς κι έκνομων καταστάσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μία υπόθεση στην οποία φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 5 ΠΑΕ της Super League και 13 ΠΑΕ της Super League 2, μαζί με παράγοντες του ποδοσφαίρου.
Η εισαγγελική έρευνα φαίνεται πως πλέον βρίσκεται προχωρημένο στάδιο, κι αναμένεται να δώσει τα πρώτα αποτελέσματά της στις αρχές του 2024. Και πάνω σ’ αυτή η διαδικασία, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναμένεται να καταθέσει όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του, γύρω από έκνομες συμπεριφορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τα παραπάνω, έρχονται σε συνέχεια και της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία χαιρέτισε την απόφαση των διαιτητών να απέχουν απ’ τη 14η αγωνιστική μετά τις απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του ο διεθνής ρέφερι Τάσος Παπαπέτρου.
Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός καλεί όλους τους διαιτητές που έχουν δεχθεί κατά καιρούς επιθέσεις ή πιέσεις να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο και να βοηθήσουν στην έρευνα που έχει ξεκινήσει κι ο αντιεισαγγελέας κ. Οικονόμου.
Από εκεί και πέρα υπάρχει άλλο ένα δικαστικό «μέτωπο» για τον Παναθηναϊκό και αφορά την προσφυγή του Ολυμπιακού στο CAS για την υπόθεση με τον εσωτερικό τραυματισμό στο αριστερό αυτί του Χουάνκαρ στο ντέρμπι «αιωνίων» στις 22/11, που έφερε τον μηδενισμό των «ερυθρόλευκων» και την κατακύρωση του αγώνα με 3-0 στον Παναθηναϊκό.
Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε την Τρίτη (5/12) παρέμβαση στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάννης, ώστε να δώσει το «παρών» στην εκδίκαση της υπόθεσης, όποτε αυτή οριστεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης