Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στους πιο σκληρά εργαζόμενους στην Ευρώπη οι Έλληνες - Πόσο δουλεύουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι

Στους πιο σκληρά εργαζόμενους στην Ευρώπη οι Έλληνες - Πόσο δουλεύουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι
Έρευνα του γαλλικού Ινστιτούτου Rexecode αποκαλύπτει ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος απασχολείται σχεδόν 2.000 ώρες τον χρόνο έναντι 1.679 ωρών του ευρωπαϊκού μ.ο.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι φαίνεται ότι εργάζονται κατά μέσο όρο αισθητά περισσότερες ώρες από τις αντίστοιχες των εργαζομένων στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κάτι τέτοιο καταδεικνύεται γλαφυρά από έρευνα του γαλλικού Ινστιτούτου Rexecode, που αποκαλύπτει ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος απασχολείται σχεδόν 2.000 ώρες τον χρόνο έναντι 1.679 ωρών του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Περισσσότερο από τους Έλληνες εργαζόμενους δουλεύουν μόνο οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι, ενώ κάτω από 1.600 ώρες τον χρόνο δουλεύουν οι Ολλανδοί, οι Δανοί, οι Φινλανδοί, οι Σουηδοί, οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί.
Όσον αφορά στη σχέση εργασίας, οι Έλληνες μισθωτοί δουλεύουν πάνω από 1.900 ωρες τον χρόνο, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είμαι στις 1.792 ωρες.
Οι Έλληνες μη μισθωτοί εργαζονται σχεδόν 2.400 ώρες τον χρόνο με τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο να μην υπερβαίνει τις 2.200 ώρες εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης