Κοινωνία

Δημογλίδου για Ρέντη: Η ΕΛ.ΑΣ δεν θα μείνει στη σύλληψη του καθ’ ομολογίαν δράστη – Μεγάλη ομάδα ατόμων ευθύνεται για τα επεισόδια

Δημογλίδου για Ρέντη: Η ΕΛ.ΑΣ δεν θα μείνει στη σύλληψη του καθ’ ομολογίαν δράστη – Μεγάλη ομάδα ατόμων ευθύνεται για τα επεισόδια
"Επεξεργάζονται οι αστυνομικοί τις πληροφορίες, δεν έχουν κατονομαστεί πρόσωπα", σύμφωνα με την Κ. Δημογλίδου
«Η αστυνομία δεν θα μείνει στη σύλληψη του καθ’ ομολογίαν δράστη για τη συγκεκριμένη επίθεση» στους Ρέντη, ενώ «η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν, ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κ. Δημογλίδου.
Η κα Δημογλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον 31χρονο αστυνομικό που παραμένει διασωληνωμένος σε ΜΕΘ μετά τον ακρωτηριασμό του, λέγοντας πως «σεβόμαστε τις αποφάσεις των γιατρών, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και ευθύνονται για το ότι αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται ακόμη στη ζωή, όπως και οι συνάδελφοί του που του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Θα μείνουμε στο ιατρικό ανακοινωθέν, καθώς και εμείς περιμένουμε και προσευχόμαστε όλοι μαζί να ακούσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα νέα για την πορεία της υγείας του.
Για τα επεισόδια του Ρέντη στις 7/12, ευθύνεται «μία μεγάλη ομάδα ατόμων, εξωτερικά του γηπέδου, οι οποίοι προμήθευσε τους χούλιγκαν και με τα αντικείμενα που εκσφενδόνισαν εναντίον των αστυνομικών.
Για την ταυτοποίηση των «καθοδηγητών» της επίθεσης στους αστυνομικούς έξω από το γήπεδο του Ρέντη, ανέφερε πως «έχουμε στοιχεία και πληροφορίες στα χέρια μας» για να γίνουν νέες συλλήψεις.
Όπως εξήγησε, «θα πρέπει να δώσουμε χρόνο τόσο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα για να ταυτοποιήσουμε και άλλους δράστες, όσο και στους αστυνομικούς τόσο του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, όσο και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς ώστε να φτάσουμε στους δράστες. Έχουμε στοιχεία και πληροφορίες στα χέρια μας, αλλά προσπαθούν σύντομα να ταυτοποιήσουμε τους δράστες και να φτάσουμε και σε άλλες συλλήψεις».
Σε ερώτηση για το εάν δόθηκαν από τον 18χρονο συλληφθέντα σχετικά στοιχεία η κα Δημογλίδου τόνισε ότι «έχουν δοθεί πληροφορίες και από τον ίδιο τον κατηγορούμενο, αλλά και από άλλους μάρτυρες , οι οποίοι έχουν προσαχθεί όλες αυτές τις ημέρες στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας. Επεξεργάζονται οι αστυνομικοί τις πληροφορίες, δεν έχουν κατονομαστεί πρόσωπα, γι αυτό και είναι δύσκολη η ταυτοποίηση τους».
Μιλώντας για το βράδυ της επίθεσης και το εάν η ΕΛΑΣ γνώριζε ότι οι χούλιγκαν προετοίμαζαν επίθεση εναντίον τους απάντησε αρνητικά. Όπως είπε, «δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες. Υπήρχε μια ετοιμότητα στην Ελληνική Αστυνομία για τις 6 και 7 Δεκεμβρίου που είχαμε να αντιμετωπίσουμε έκτακτα γεγονότα. Υπήρχε μια γενικότερη πληροφορία ότι κάποια στιγμή μπορεί να γίνει επίθεση σε βάρος αστυνομικών. Δεν υπήρχε πληροφορία ούτε για τον συγκεκριμένο αγώνα, ούτε για συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση. Βρισκόταν σε μια ετοιμότητα η αστυνομία ότι θα μπορούσε να δεχτεί κάποια επίθεση από κάποια άτομα».

Για τη λίστα με τα 200 ονόματα

Κληθείσα να σχολιάσει τη λίστα με τα 200 ονόματα που παραδόθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σημείωσε πως «τα στοιχεία που δόθηκαν περιλαμβάνουν διάφορες πληροφορίες για τα άτομα αυτά και για δραστηριότητα εγκληματική που μπορεί να είχαν στο παρελθόν», «αυτοί οι άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, έχουν απασχολήσει τόσο την αστυνομία όσο και τη Δικαιοσύνη. Δεν σημαίνει ότι παρακολουθούνται σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ».

Για ΕΛ.ΑΣ

Για τις καταγγελίες για παραβίαση των δικαιωμάτων των ατόμων που βρίσκονταν στο γήπεδο η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ απάντησε ότι «ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα, όπου κάθε πολίτης μπορεί να προσφύγει είτε σε αρμόδιο εισαγγελέα, είτε σε αστυνομική υπηρεσία και να καταγγείλει όταν νιώθει ότι περιορίζεται η ελευθερία του, ότι έχει διαπραχθεί κάποιο αδίκημα σε βάρος του και θα αποφασίσει γι’ αυτό η Δικαιοσύνη».. «Δεν έχω κάποια τέτοια αναφορά από τους συναδέλφους μου. Επώνυμη καταγγελία είτε σε αστυνομική υπηρεσία είτε ακόμη και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων δεν υπάρχει», πρόσθεσε.
Τέλος, σχετικά με το αίτημα των αστυνομικών να απεμπλακούν από τη φύλαξη αθλητικών γεγονότων, ανέφερε πως «είναι δικαιολογημένη η αντίδραση των αστυνομικών, καθώς καταλαβαίνουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι καλούνται σήμερα να συνεχίσουν να υπηρετούν το σώμα και να υπηρετούν τον πολίτη βλέποντας κενή τη θέση του συναδέλφου τους στο λεωφορείο των ΜΑΤ. Κατανοούμε όλοι την αντίδρασή τους, αλλά η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να εργάζεται όπου διατάσσεται τόσο από την ηγεσία του Σώματος, όσο και από την ηγεσία Προστασίας του Πολίτη, όπου πρέπει να διατηρηθεί η τάξη και η ασφάλεια. Εκεί θα βρίσκεται και η Ελληνική Αστυνομία, όπως ορίζει η νομοθεσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης