Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: 'Eξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων λόγω συγχρωτισμού στις γιορτές - 'Ήπια η εξάπλωση στρεπτόκοκκου

Μαγιορκίνης: 'Eξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων λόγω συγχρωτισμού στις γιορτές - 'Ήπια η εξάπλωση στρεπτόκοκκου
"Ο νέος εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός", τόνισε ο Γκ. Μαγιορκίνης
Σχετικά Άρθρα
Για την έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων λόγω συγχρωτισμού στις γιορτές και τα καταγεγραμμένα ποσοστά αύξησης κατά 45% των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας, έκανε λόγο ο γιατρός βιοπαθολόγος – κλινικός ιολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι σε συνθήκες όπως οι γιορτινές, όπου σημειώνεται συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, οι αναπνευστικές λοιμώξεις εξαπλώνονται ταχύτερα.
Συνέστησε όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα του συναχιού, πονόλαιμο και πυρετό να μένουν μακριά από γιορτινές συγκεντρώσεις, κυρίως εάν πρόκειται σε αυτές να συμμετάσχουν ηλικιωμένοι, αλλά και να φοράνε μάσκα οι υπερήλικοι όταν βγαίνουν από το σπίτι.
Για τις ουρές στα νοσοκομεία και τις κλινικές παίδων, εξήγησε πως αυτές οφείλονται στην αύξηση των περιστατικών και πιθανώς σε μια αυξημένη φοβία των γονέων. Μάλιστα, παρότρυνε τους ιδιώτες παιδιάτρους να βοηθήσουν την κατάσταση αποφεύγοντας να παραπέμπουν στα νοσοκομεία παίδων περιστατικά που δεν συγκεντρώνουν όλη τη σχετική συμπτωματολογία.

Ήπια η εξάπλωση του στρεπτόκοκκου

Σχετικά με τη φετινή εξάπλωση του στρεπτόκοκκου, ο κ. Μαγιορκίνης τη χαρακτήρισε πιο ήπια από την αντίστοιχη περσινή.
Πρόσθεσε ότι τα συμπτώματα σε ένα παιδί που πρέπει να οδηγήσουν τον γονέα σε υποψία στρεπτόκοκκου είναι οι πρησμένες αμυγδαλές και ο υψηλός πυρετός, περίπτωση κατά την οποία θα πρέπει να απευθυνθούν στον παιδίατρο, ο οποίος θα συνταγογραφήσει αντιβιοτικό σκεύασμα.

Περί εμβολίων

Κάνοντας αναφορά στα εμβόλια, σημείωσε τη χαμηλή συμμετοχή στον εμβολιασμό για τη νέα υποπαραλλαγή του Covid-19 και υπογράμμισε πως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 χρόνων, οι οποίοι μέχρι τώρα δείχνουν να θεωρούν πως δεδομένων των προηγούμενων δόσεων, το νέο εμβόλιο δεν είναι πλέον απαραίτητο.
Όπως είπε, «κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ο νέος εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός».
Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης υπενθύμισε ότι όσοι νοσούν θα πρέπει να ακολουθούν αμέσως την αντίστοιχη θεραπεία και να αναβάλουν τον εμβολιασμό για 3 μήνες, ενώ όσοι κρυολογούν να περιμένουν λίγες μέρες για να εμβολιαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης