Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ) για κορωνοϊό και γρίπη: Η κορύφωση των κρουσμάτων αναμένεται γύρω στις 15-20 Ιανουαρίου

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ) για κορωνοϊό και γρίπη: Η κορύφωση των κρουσμάτων αναμένεται γύρω στις 15-20 Ιανουαρίου
Σταθεροποίηση των κρουσμάτων εντός του Ιανουαρίου, εκτιμά ο Ν. Θωμαΐδης
Το ιικό φορτίο στα λύματα της περασμένης εβδομάδας ήταν αυξημένο κατά περίπου 90%, τόνισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης, αναφερόμενος στον κορωνοϊό και την γρίπη.
Ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι «τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μια αυξητική τάση και στη συνέχεια τη σταθεροποίηση εντός του Ιανουαρίου, για να ακολουθήσει μια μικρή αποκλιμάκωση στη συνέχεια. Η κορύφωση των κρουσμάτων αναμένεται γύρω στις 15-20 Ιανουαρίου».
Ακόμη, ο κ. Θωμαΐδης αναφέρθηκε και στα στοιχεία που προκύπτουν από την επεξεργασία των λυμάτων και στα οποία καταγράφηκε αύξηση στην χρήση κοκαΐνης.
Όπως ανεφερε, «από την εποχή της καραντίνας το 2020 και μετά έχει καταγραφεί μια μεγάλη αύξηση της χρήσης κοκαΐνης στην Αττική, όπου επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα από τα λύματα. Η αύξηση αυτή είναι υπερδιπλάσια έως και τριπλάσια από το 2010 όταν ξεκινήσαμε τις μετρήσεις. Υπολογίζουμε ότι κάθε εβδομάδα στην Αττική καταναλώνεται 1,2 έως 1,5 κιλά κοκαΐνης την εβδομάδα».
Πρόσθεσε πως η αυξητική τάση είναι πολύ μεγαλύτερη στις γιορτές, όπως και άλλα είδη όπως το αλκοόλ για παράδειγμα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο μέσος όρος στην Ελλάδα είναι αισθητά χαμηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης