Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός στα λογιστικά γραφεία - Επιτήδειοι παριστάνουν τους λογιστές και εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες

Συναγερμός στα λογιστικά γραφεία - Επιτήδειοι παριστάνουν τους λογιστές και εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες
Τα κυκλώματα φαίνεται να έχουν βάλει στο «παιχνίδι» και τα λογιστικά γραφεία, παριστάνοντας τον λογιστή του υποψήφιου θύματος, όπου του λένε ένα τυχαίο όνομα και ότι ζητούν στοιχεία πρόσβασης σε μία τρέχουσα εφαρμογή
Το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα λογιστικά γραφεία στέλνουν επείγουσες ενημερώσεις στους πελάτες τους σχετικά με τις αυξημένες τηλεφωνικές απάτες από διάφορους επιτήδειους που προσπαθήσουν να υποκλέψουν στοιχεία πρόσβασης σε διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και κατά κύριο λόγο στοιχεία πρόσβασης στο taxis ή σε τράπεζες.
Τα κυκλώματα φαίνεται να έχουν βάλει στο «παιχνίδι» και τα λογιστικά γραφεία, παριστάνοντας τον λογιστή του υποψήφιου θύματος, όπου του λένε ένα τυχαίο όνομα και ότι ζητούν στοιχεία πρόσβασης σε μία τρέχουσα εφαρμογή.

Ζητούν κωδικούς του taxis για να κάνουν αίτηση για το market pass

Πρόσφατες καταγγελίες πολιτών αναφέρουν ότι τους κάλεσαν δήθεν από το λογιστικό γραφείο, χρησιμοποιώντας ένα τυχαίο όνομα, και ζήτησαν τους κωδικούς του taxis για να κάνουν αίτηση για το market pass. Σε κάποιες περιπτώσεις τα υποψήφια θύματα έπεσαν στην «παγίδα», ενώ σε κάποιες άλλες δεν έδωσε τους κωδικούς.
«Τα λογιστικά γραφεία προφανώς και δεν μπορούν να κάνουν κάτι προκειμένου να απαλλάξουν τους πελάτες τους απ’ αυτούς τους επιτήδειους. Όμως στο πλαίσια της επαγγελματικής συνεργασίας και προκειμένου να προστατεύσουν τους πελάτες τους όσο το δυνατόν περισσότερο από τέτοιες τυχαίες καταστάσεις έχουν κατά καιρούς προβεί σε ενημερώσεις», αναφέρει στο iefimerida.gr o φοροτεχνικός και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α., Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για να μην πέσουν θύματα

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

 Τα λογιστικά γραφείa ουδέποτε δε θα ζητήσουν στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς (κωδικούς e-banking). Εάν ποτέ ζητηθούν, μην τα δώσετε. Είναι απαράβατη πολιτική των γραφείων να μη γνωρίζουν τους κωδικούς e-banking των πελατών τους, γιατί δεν έχει καμία δουλειά με αυτούς. Το ίδιο ισχύει και για κωδικούς πρόσβασης σε email και άλλες εφαρμογές που δεν έχουν καμία σχέση με το λογιστήριο της επιχείρησης ή του φυσικού προσώπου- πελάτη του γραφείου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης