Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης για covid και ιώσεις: Προσοχή μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου - Να επανέλθει υποχρεωτικά η μάσκα σε όλες τις δομές υγείας

Λουκίδης για covid και ιώσεις: Προσοχή μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου - Να επανέλθει υποχρεωτικά η μάσκα σε όλες τις δομές υγείας
"H πίεση στο σύστημα Υγείας είναι διαχειρίσιμη", ανέφερε ο Στ. Λουκίδης
Σχετικά Άρθρα
Υπομονή και προσοχή μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου συστήνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στ. Λουκίδης, σλυνφωνα με τον οποίο θα πρέπει να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις δομές υγείας, τα φαρμακεία, κλπ.
Ο κ. Λουκίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να δείξουμε υπομονή και να είμαστε προσεκτικοί, ενώ μετά από αυτό το χρονικό σημείο θα αρχίσει η αποκλιμάκωση στο μέτωπο του κορωνοϊού, της γρίπης και των αναπνευστικών λοιμώξεων γενικότερα.
Υπογράμμισε ωστόσο, πως παρά την έξαρση των κρουσμάτων, «η πίεση στο σύστημα Υγείας είναι διαχειρίσιμη».
Κάνοντας αναφορά στους εμβολιασμούς, σημείωσε ότι «ο κόσμος είναι λογικό να έχει κουραστεί. Ιδιαίτερα στους άνω των 60 και σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, ζητάμε να κάνουν 4-5 εμβόλια ετησίως».
Για το εμβόλιο της γρίπης ανέφερε πως καλό θα είναι να γίνει ακόμη και τώρα από όσους δεν το έχουν κάνει, διευκρινίζοντας ότι «καλύπτει συγκεκριμένους τύπους γρίπης που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή νόσηση».

Ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας θα δώσει σήμερα, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο υπουργείο Υγείας ο αρμόδιος υπουργός Άδ. Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.
Με την έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων να συνεχίζεται, εξετάζεται η υποχρεωτική επαναφορά της μάσκας στα νοσοκομεία, ειδικά στα αντικαρκινικά. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο ΕΟΔΥ έχεις προχωρήσει σε 5 ισχυρές συστάσεις από τις 29/12/23, μεταξύ των οποιών είναι η χρήση μάσκας προστασίας σε όλους χώρους υγειονομικών μονάδων (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας), σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και σε κλειστές Δομές που φιλοξενούν ευάλωτους πληθυσμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης