Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Aγωνία για 9χρονο με μηνιγγίτιδα στο Παίδων

Aγωνία για 9χρονο με μηνιγγίτιδα στο Παίδων
H μηνιγγίτιδα είναι ο “εφιάλτης” κάθε γονιού
Στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα και σε σταθερή κατάσταση από χθες το απόγευμα 9χρονος από τη Νέα Φιγαλεία του Δήμου Ζαχάρως στην Ηλεία. Το παιδί παρουσίασε συμπτώματα έντονης αδιαθεσίας και οι γονείς του ανήσυχοι το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου έγινε η διάγνωση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα.

Κλειστό το σχολείο του για να γίνει απολύμανση

Με απόφαση του Δημάρχου αποφασίστηκε να μην λειτουργήσει σήμερα το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Νέας Φιγαλείας για λόγους απολύμανσης.
H μηνιγγίτιδα είναι ο “εφιάλτης” κάθε γονιού. Κυρίως η βακτηριακή μηνιγγίτιδα, είναι μία δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση, που μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, νευρολογικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο. Είναι κρίσιμο να γίνει γρήγορα η διάγνωση της μηνιγγίτιδας ώστε με κατάλληλη θεραπεία να προληφθούν, ή να μειωθούν τυχόν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Η φλεγμονή που προκαλεί μηνιγγίτιδα είναι κανονικά ένα άμεσο αποτέλεσμα είτε μιας βακτηριακής λοίμωξης ή μιας ιικής μόλυνσης.
Ωστόσο, η φλεγμονή μπορεί επίσης να προκληθεί από σπανιότερες παθήσεις, όπως ο καρκίνος, μία παρενέργεια σε κάποιο φάρμακο, μια ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος, ή από άλλους μολυσματικούς παράγοντες όπως μύκητες (κρυπτοκοκκική μηνιγγίτιδα) και παράσιτα.
Όπως τονίζει η παιδίατρος Μαίρη Κοδροπούλου Ζησίμου ένα από τα πιο εμφανή συμπτώματα της μηνιγγίτιδας είναι το σημάδι του Brudzinski. Η σοβαρή δυσκαμψία του αυχένα αναγκάζει τους γοφούς και τα γόνατα του ασθενούς να κάμπτονται όταν ο λαιμός κάμπτεται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης