Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τι σημαίνει η πινακίδα «K13 GRE» στο Land Rover της οικογένειας

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τι σημαίνει η πινακίδα «K13 GRE» στο Land Rover της οικογένειας
Το "Κ" είναι το πρώτο γράμμα από το όνομά του τέως βασιλιά - Όσο για το "13" αφορά στο προσωνύμιο "Κωνσταντίνος 13ος"
Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου τελέστηκε στο Τατόι το ετήσιο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με τα παιδιά, τα εγγόνια και τη σύζυγό του παρευρίσκονται στην επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση του ενός έτους από τον θάνατό του.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης, τα παιδιά, τα εγγόνια και η σύζυγός του Άννα Μαρία έδωσαν, εμφανώς συγκινημένοι, το "παρών" στο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, στις 10 Ιανουαρίου 2023.
Ειδικότερα, το μνημόσυνο ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00 υπό βροχή, με τα μέλη της οικογένειας να αποχωρούν περίπου μισή ώρα αργότερα.
Λίγο νωρίτερα στο Τατόι, είχε αφιχθεί ο μεσαίος γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλαος. Στο αυτοκίνητο που ακολουθούσε βρισκόταν ο μικρότερος γιος του, Φίλιππος.
Τελευταίο έφτασε στο Τατόι το εμβληματικό Land Rover που λάτρευε ο τέως βασιλιάς, όπου επέβαιναν ο Παύλος, η αδελφή του Αλεξία και η μητέρα τους Άννα Μαρία.

Το κρυφό νόημα πίσω από τα σύμβολα "Κ13 GRE"

Να σημειώσουμε ότι συγκεκριμένο αυτοκίνητο φέρει τη χαρακτηριστική πινακίδα κυκλοφορίας "K13 GRE", με την επιλογή των συγκεκριμένων συμβόλων να κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα πέρα από την αναγκαία ταξινόμηση του οχήματος.
Ειδικότερα, το "Κ" είναι το πρώτο γράμμα από το όνομά του τέως βασιλιά. Όσο για το "13" αφορά στο προσωνύμιο "Κωνσταντίνος 13ος". Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ερμηνεία, ήταν ο 13ος βασιλιάς Κωνσταντίνος με βάση το βυζαντινό τυπικό. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ήταν ο 11ος και ο 12ος Κωνσταντίνος, ήταν ο παππούς του εκλιπόντος.
Το συγκεκριμένο σενάριο είχε υποστηρίξει παλαιότερα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. "Το Κ13 σημαίνει "Κωνσταντίνος 13ος", όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος: "Είναι ο 13ος Βασιλιάς Κωνσταντίνος, αν ακολουθήσεις το βυζαντινό τυπικό", είχε πει ο δημοσιογράφος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης