Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νερό με πετρέλαιο τρέχει από τις βρύσες στη Ζάκυνθο: Ο δήμαρχος ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Νερό με πετρέλαιο τρέχει από τις βρύσες στη Ζάκυνθο: Ο δήμαρχος ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ
Νερό με πετρέλαιο τρέχει από τις βρύσες στη Ζάκυνθο με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινότητά τους καθώς δεν μπορούν ούτε να πιουν νερό, ούτε να μαγειρέψουν, ούτε να κάνουν μπάνιο.
Μιλώντας για το θέμα το πρωί της Δευτέρας 15/1 ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Στασινόπουλος ζήτησε τη κήρυξη του Δήμου Ζακύνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Συγκεκριμένα ο κύριος Στασινόπουλους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι: «αυτό το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε το δρόμο του νερού της βροχής, τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ, όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια».
Στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου».
«Χθες, Κυριακή ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρηχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε.
Σχετικά με τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δήλωσε: «Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης