Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΔΥΠΑ για τηλεφωνικές απάτες: Ουδέποτε στελέχη μας θα ζητήσουν κωδικούς και στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς

ΔΥΠΑ για τηλεφωνικές απάτες: Ουδέποτε στελέχη μας θα ζητήσουν κωδικούς και στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς
Οι επιτήδειοι καλούν τους ανυποψίαστους πολίτες στο τηλέφωνό τους προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΥΠΑ και ζητούν στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς για να λάβουν δήθεν οικονομική ενίσχυση ή επίδομα κ.α.
Ουδέποτε στελέχη της ΔΥΠΑ θα ζητήσουν μέσω τηλεφώνου ή SMS ή email κωδικούς και στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους, τονίζει σε ανακοίνωσή της Υπηρεσία ενημερώνοντας τους πολίτες, με αφορμή τηλεφωνικές απάτες.
Όπως ανακοίνωσε, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κακόβουλες ενέργειες, με προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών που συναλλάσσονται με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Μάλιστα, αναφέρθηκαν περιπτώσεις απάτης μέσω τηλεφωνικής κλήσης, με σκοπό την εξαπάτηση και τη διενέργεια συναλλαγών από το θύμα. Συγκεκριμένα, οι επιτήδειοι καλούν τους ανυποψίαστους πολίτες στο τηλέφωνό τους προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΥΠΑ και ζητούν στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς για να λάβουν δήθεν οικονομική ενίσχυση ή επίδομα κ.α.
Η ΔΥΠΑ ενημερώνοντας τους πολίτες ξακαθαρίζει ότι ουδέποτε στελέχη της θα ζητήσουν μέσω τηλεφώνου ή SMS ή email κωδικούς και στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
"Για όλες τις οικονομικές συναλλαγές ακολουθούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων που ορίζει η νομοθεσία", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης