Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύμη - Λιμενικό: Καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους με μετανάστες - Σύλληψη του 24χρονου διακινητή

Σύμη - Λιμενικό: Καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους με μετανάστες - Σύλληψη του 24χρονου διακινητή
Μία γυναίκα και δύο ακόμη άτομα που έχρηζαν περίθαλψης μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λιμενικού στη Ρόδο και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου
Στη σύλληψη ενός 24χρονου διακινητή μεταναστών, μετά από καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους από τις ακτές της Τουρκίας προς τις βόρειες ακτές της Σύμης, προχώρησε το Λιμεναρχείο Σύμης, που διενεργεί την προανάκριση.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 27/1 περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας από τις ακτές της Τουρκίας προς τις βόρειες ακτές της Σύμης.
Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης πραγματοποιήθηκαν φωτεινά και ηχητικά σήματα από το σκάφος του Λιμενικού, στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους δεν ανταποκρίθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος.
Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ακινητοποίησε το ταχύπλοο και περισυνέλλεξε 9 αλλοδαπούς, εκ των οποίων μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Αμέσως της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα να ανακτήσει τις αισθήσεις της. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμένα της Σύμης, ενώ η γυναίκα και δύο ακόμη άτομα που έχρηζαν περίθαλψης μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Ρόδο και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός, τον οποίο αναγνώρισαν και υπέδειξαν οι υπόλοιποι ως τον διακινητή – κυβερνήτη του σκάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης