Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία «AVGI»: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός - Τα κλειστά τα σχολεία, τι ισχύει για την Αττική

Κακοκαιρία «AVGI»: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός - Τα κλειστά τα σχολεία, τι ισχύει για την Αττική
Στην Αττική από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (29/1) τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα
Σχετικά Άρθρα
(upd) Σε εγρήγορση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ελέω του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με εντονότερα καιρικά φαινόμενα και κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, το τσουχτερό κρύο, ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες, αλλά και παγετό.
Μάλιστα, νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου πραγματοποιήθηκε σήμερα,  στο πλαίσιο της οποίας θα λήφθηκαν αποφάσεις για τηλεκπαίδευση την Τρίτη 30/1 σε σχολεία της Εύβοιας, Βοιωτίας, αλλά και σε δήμους της Αττικής.
Ήδη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, από την Κυριακή  μετά την ολοκλήρωση διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πολιτική Προστασία αλλά και τη σύσκεψη Διυπουργικής Επιτροπής ζήτησε επαγγελματισμό και σοβαρότητα απ' όλους, ενώ συνέστησε προσοχή και αποφυγή των μετακινήσεων σε περιοχές τις οποίες θα πλήξει η κακοκαιρία.
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, πρόκειται για μία κακοκαιρία, η οποία όπως φαίνεται θα πλήξει- κατά κύριο λόγο την Τρίτη και ενδεχομένως από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, ενώ ίσως να επεκταθεί την Τετάρτη- περιοχές της Αττικής, Αττικοβοιωτίας, κομμάτι της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Κρήτης.
Στην Αττική από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (29/1) τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.
Ήδη, με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, στις Αχαρνές, από το ύψος του τελεφερίκ, και στα δύο ρευματα.
Τη Δευτέρα 29/1 η Ελληνική Αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης, προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστων προς Δερβενοχώρια και στις δύο κατευθύνσεις.
Επιπλέον, λόγω της επικείμενης εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων τη Δευτέρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα) ενδέχεται να ισχύσει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα των Εθνικών Οδών.
Ήδη, ισχύει από το βράδυ της Κυριακής 28/1 απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θηβών .

Αττική: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική από το βράδυ της Δευτέρας (29/1) - Έλεγχοι της Τροχαίας 

Με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (29/1) τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.
Μπορεί να είναι από το βράδυ  στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες,  ωστόσο οι έλεγχοι της Τροχαίας έχουν ήδη ξεκινήσει.
Όπως ανακοινώθηκε, ήδη συνεργεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής διενεργούν ελέγχους σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα βόρεια τμήματα του νομού, ώστε να διαπιστωθεί αν οι οδηγοί έχουν εφοδιασθεί με τα απαραίτητα αντιολισθητικά μέσα, παρέχοντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές.
Επίσης, ανάλογη οδηγία για ελέγχους έχει δοθεί και στις περιφερειακές Διευθύνσεις, ώστε όσοι κινούνται προς την Αττική, να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικά μέσα.
troxaia7.JPG
Περαιτέρω, λόγω της επικείμενης εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων τη Δευτέρα 29/1 σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ενδέχεται να ισχύσει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα των Εθνικών Οδών.
Για το λόγο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς βαρέων οχημάτων να επιλέγουν εναλλακτική διαδρομή για τη μετάβασή τους από τη Βόρεια προς τη Νότια Ελλάδα μέσω εναλλακτικών οδών της Δυτικής Ελλάδα

Τηλεκπαίδευση την Τρίτη 30/1

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν αύριο, Τρίτη 30/1, τα σχολεία στην Εύβοια και στη Βοιωτία, αλλά και σε δήμους της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας.
Σε ό,τι αφορά την Αττική, με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους: Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Διονύσου, Παλλήνης.
Ήδη, ο Δήμος Φυλής ανακοίνωσε ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του χιονιά που αναμένεται τις επόμενες ώρες, αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου,  θα παραμείνουν κλειστά τα Σχολεία όλων των Βαθμίδων Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ δεν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό Ωδείο και όλες οι αθλητικές – εκπαιδευτικές δομές.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας – Κλειστά τα σχολεία έως 31/1 στον Δήμο Μαντουδίου - Αγίας 'Αννας και Λίμνης

Θα ενταθούν οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια σήμερα και αύριο, όπου ήδη τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους.
Σε επιφυλακή βρίσκεται ήδη το σύνολο των δυνάμεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής προβλήματα.
Επιπλέον, σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα μηχανήματά στη νότια Φθιώτιδα και στους δήμους Καμένων Βούρλων και Λοκρών, ενώ στο Μαρτίνο έχουν συγκεντρωθεί εκχιονιστικά για να παρέμβουν όταν χρειαστεί.
Στο μεταξύ, τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου - Αγίας Άννας και Λίμνης παραμένουν προληπτικά κλειστά από σήμερα , Δευτέρα 29/1, μέχρι και την Τετάρτη 31/1.
Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν γίνεται διά ζώσης μάθημα λόγω κακοκαιρίας, οι τάξεις λειτουργούν διαδικτυακά.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της Εύβοιας, ανάλογα με την επέκταση των φαινομένων θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Η κατάσταση του οδικού δικτύου σε Βοιωτία, Εύβοια και Ευρυτανία - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Για την κατάσταση του οδικού δικτύου σε Βοιωτία, Εύβοια και Ευρυτανία ενημερώνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, γνωστοποιώντας τα εξής:
-Νομός Βοιωτίας
Ισχύει ήδη προσωρινή και πλήρη διακοπή κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτου χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, (από την 22:00 ώρα της 28/1) έως ύφεσης των φαινομένων, από την 30,000η χ/θ έως την 34,000η χ/θ της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
-Στην Επ.Ο. Ελευσίνας – Σχηματαρίου, από την 6η χ/θ (ΤΙΤΑΝ) έως την Τ.Κ. Στεφάνη.
-Στην Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από την 30η χ/θ έως την 36η χ/θ.
-Στην Επ.Ο. Αράχοβας – Επταλόφου, από την 10η χ/θ έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
-Στην Επ.Ο. Λιβαδειάς – Κυριακίου (μέσω Αναλήψεως).
-Νομός Ευβοίας
Διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων:
Στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλλα) έως την 47η χ/θ (Προκόπι).
Στην Επ.Ο. Στενής – Στροπώνων, από την 1η χ/θ.
Στην Επ.Ο. Κοντοδεσποτίου – Αγ. Σοφιάς, από την 3η χ/θ.
Στην Επ.Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας, από την 2η χ/θ.
Στην Επ.Ο. Ιστιαίας – Ροβιών (μέσω Βούτας), από την 10η χ/θ.
Στην Επ.Ο. Ιστιαίας – Άγιας Άννας (μέσω Κερασιάς), από την 10η χ/θ.
Στα σημεία αυτά η κυκλοφορία των οχημάτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, λόγω χιονόπτωσης.
-Νομός Ευρυτανίας
Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, στην Επ.Ο. Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου – Αγίας Τριάδας Ευρυτανίας, λόγω παγετού.
Σημειώνεται ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, για το σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η εξέλιξη του καιρού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.
Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης Καιρού που επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θυελλώδεις βοριάδες θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα.
Οι υψηλές πιέσεις στα βορειοδυτικά Βαλκάνια που συνοδεύεται με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο προκαλούν θυελλώδεις άνεμους με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο και τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις στα νοτιότερα τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στα ορεινά και τα ημιορεινά ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Το σύστημα της εν λόγω κακοκαιρίας έχει λάβει την ονομασία «AVGI» από την ομάδα της EUMETNET για την νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:
-Χιονοπτώσεις
θα σημειωθούν:
α) Θεσσαλία - Σποράδες:
Σήμερα, Δευτέρα 29/1, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (κυρίως Μαγνησία) και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 και βαθμιαία τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
β) Ανατολική Στερεά: Σήμερα, Δευτέρα 29/1 σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (κυρίως Βοιωτία - Φθιώτιδα) και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 (κυρίως Βοιωτία) και βαθμιαία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 31/1θα εξασθενήσουν.
γ) Εύβοια: Σήμερα, Δευτέρα 29/1 σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 και βαθμιαία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 31/1 θα εξασθενήσουν.
δ) Αττική: Σήμερα, Δευτέρα 29/1σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στις ανατολικές, βόρειες και δυτικές περιοχές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
ε) Βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα, Δευτέρα, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 30/1 πρόσκαιρα θα ενταθούν και από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 31/1 θα εξασθενήσουν.
στ) Κρήτη: Σήμερα, Δευτέρα 29/1, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 και θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Τετάρτης 31/1.
-Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:
α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.
β) Την Τετάρτη 31/1 οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 31/1 στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

Συστάσεις σε πολίτες

Ήδη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
p2_4.JPG
p3_2.JPG
Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
-Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
-Αν μετακινούνται πεζή:
• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
p1_3.JPG
ΕΛ.ΑΣ- Συστάσεις σε οδηγούς

Από την Ελληνική Αστυνομία συστήνεται στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και τις ισχύουσες κάθε φορά Αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας ή Τροχαίας, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών ή άλλων συναρμόδιων Αρχών.
Οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται να:
· φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων τους με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα, καθώς και ικανή ποσότητα καυσίμων,
· να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που φέρουν,
· να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες,
· να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
· να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης