Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία Avgi: Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων - Τα κλειστά σχολεία και δρόμοι, απαγορευτικό απόπλου

Κακοκαιρία Avgi: Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων - Τα κλειστά σχολεία και δρόμοι, απαγορευτικό απόπλου
Σταδιακή ύφεση των καιρικών φαινομένων
Εξασθενεί βαθμιαία η κακοκαιρία AVGI, με τις χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές της Κρήτης να είναι κατά τόπους έντονες μέχρι το απόγευμα, αλλά και να σταματούν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 31/1 στα ορεινά - ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής και της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου.
Ωστόσο, οι θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο που φτάνουν και τα 9 μποφόρ κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Στο μεταξύ, λόγω παγετού σε πολλές περιοχές, κλειστά παραμένουν και σήμερα τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Βίλια και Ερυθρές.
Επίσης, κλειστές και οι σχολικές μονάδες σε περιοχές της Εύβοιας, της Κρήτης και τον Καλαβρύτων.
Αντιθέτως, κανονικά λειτουργούν τα σχολεία σε Μάνδρα, Κηφισιά, Παλλήνη, Μελίσσια και Νέα Πεντέλη.
Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των κατά τόπους αρμόδιων Διευθύνσεων Αστυνομίας, έχει αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού, εξαιτίας της ύφεσης των καιρικών φαινόμενων.
Πάντως, παραμένει υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, ενώ δεν έλειψαν και οι απεγκλωβισμοί οδηγών σε Πάρνηθα και Φυλή.

Απεγκλωβισμοί σε Πάρνηθα και Φυλή

Με επέμβαση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν οι οδηγοί 15 οχημάτων στην Πάρνηθα, όπου ο δρόμος παραμένει κλειστός από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω λόγω της χιονόπτωσης.
Επιπλέον, κλήση για βοήθεια δέχθηκε το πρωί της Τετάρτης 31/1 η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας σε άτομα που παρέμειναν στα οχήματά τους στη Φυλή. Αφού ερπιστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο , πλέον κατευθύνονται πέντε πεζοπόρα τμήματα.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω ισχυρών ανέμων

Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου παραμένει σε ισχύ εξαιτίας των θυελλωδών βόρειων ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο φτάνοντας κατα τόπους και 9 μποφόρ.
Με πλοία κλειστου τύπου εκτελούνται τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Επιπλέον, κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, ενώ στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία ανοιχτού τύπου.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για σήμερα, Τετάρτη 31/1 προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές βροχές ή χιονόνερο και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στις νότιες Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη.
Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής και της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου που βρίσκονται ήδη σε ύφεση, μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην Κρήτη θα συνεχιστούν κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά μέχρι το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 13 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:
-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
-ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα νότια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές μέχρι το μεσημέρι .
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου.
-ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στις νότιες Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, οι οποίες θα είναι κατά τόπους έντονες μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς.
-ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές . Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά τμήματα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
-ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 και στις Σποράδες πρόσκαιρα 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.
-ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά - ημιορεινά μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι την Κυριακή 4/2

Για αύριο, Πέμπτη 1/2, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις οι οποίες το απόγευμα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικα 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Την Παρασκευή 2/2 αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Χαλκιδική και την Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη και τον Θερμαικό τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα βόρεια, όπου όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.
Το Σάββατο 3/2 στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Τέλος, την Κυριακή 4/2 στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης