Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπαράζ αστυνομικής καταστολής στα ΑΕΙ: Επέμβαση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Μπαράζ αστυνομικής καταστολής στα ΑΕΙ: Επέμβαση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εκατοντάδες φοιτητές από το ΑΠΘ προχώρησαν νωρίτερα σε κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ
Με μπαράζ καταστολής απαντά η κυβέρνηση στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, αφού λίγες ώρες μετά την εισβολή ΜΑΤ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ακολούθησε επέμβαση της Αστυνομίας και στο Αριστετέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εκατοντάδες φοιτητές από το ΑΠΘ προχώρησαν νωρίτερα σε κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ, καταγγέλοντας την αστυνομική επιχείρηση για τη λήξη της κατάληψης στη Νομική του ΔΠΘ, η οποία είχε ψηφιστεί από την πλειοψηφία των φοιτητών του τμήματος με δημοκρατικές διαδικασίες, όπως αναφέρουν.
«Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης καταδικάζουν την απαράδεκτη και πρωτοφανή εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή, η οποία βρισκόταν σε κατάληψη έπειτα από δημοκρατική ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης.
Μάλιστα, προχώρησαν στην απαράδεκτη κίνηση της προσαγωγής ατόμων, ακόμη και εκλεγμένων στα διοικητικά συμβούλια», σημείωσε ο Γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής ΑΠΘ, Χρήστος Ιγνατιάδης.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα (5/2), δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν στη Νομική Κομοτηνής, η οποία τελούσε υπό κατάληψη μετά από απόφαση που έλαβε ο Φοιτητικός Σύλλογος ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Φοιτητικές πορείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο

Συγκεντρώσεις και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, για να καταγγείλουν την αστυνομική επέμβαση που έγινε το μεσημέρι στην Κομοτηνή για την εκκένωση κατάληψης στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).
Η μία πορεία ξεκίνησε από το ΥΜΑΘ και μέσω κεντρικών οδών κατέληξε στην συμβολή Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, ενώ η δεύτερη ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας και κατέληξε στο campus του ΑΠΘ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης