Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καιρός: Αλκυονίδες... τέλος, ραγδαία επιδείνωση και προειδοποίηση για πλημμύρες

Καιρός: Αλκυονίδες... τέλος, ραγδαία επιδείνωση και προειδοποίηση για πλημμύρες
Από την Κυριακή αλλάζει το σκηνικό του καιρού
Για ραγδαία αλλαγή του καιρού μέσα στο Σαββατοκύριακο κάνουν λόγο Κολυδάς και Τσατραφύλλιας στις προγνώσεις τους για τις επόμενες μέρες.
Ωστόσο, από την Κυριακή αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τους μετεωρολόγους να παρακολουθούν τα καιρικά δεδομένα λεπτό προς λεπτό. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Τελευταία Αλκυονίδα ημέρα το Σάββατο όπου ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.
-Την Κυριακή αλλαγή του καιρού κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι τοπικά έντονες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στα πελάγη οι νοτιάδες τοπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και θα έχουμε μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
-Τη Δευτέρα τα φαινόμενα στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη ,το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο οι νοτιάδες πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ».
Παράλληλα, ο κύριος Τσατραφύλλιας έκανε λόγο για αύξηση των ανέμων τονίζοντας πως όσοι έχουν να ταξιδέψουν να το σκεφτούν ξανά...

Αναλυτικά:

«Ευεργετικές-α θα είναι οι βροχές-χιόνια(στα βουνά) που θα μας επισκεφτούν το διήμερο Κυριακή -Δευτέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μετά από ένα άνυδρο χειμώνα ωστόσο σε ορισμένες περιοχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ( πλημμύρες-κατολισθήσεις) ειδικά σε ευάλωτες περιοχές.
Οι περιοχές αυτές είναι: Θεσπρωτία,Πρέβεζα ,Άρτα,Αιτωλοακαρνανία,Κέρκυρα ,Παξοί,Αχαΐα ,Ηλεία ,Καβάλα,Δράμα ,Σέρρες,Ξάνθη,Ροδόπη,Έβρος, νησιά βορειού και ανατολικού Αιγαίου,Δωδεκάνησα.Επίσης για όσους προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι να γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα έχουν προβλήματα στο Ιόνιο και το Αιγαίο την Κυριακή (νοτιάδες 8-9 μποφόρ) και τη Δευτέρα στο Αιγαίο ( νοτιάδες 9 μποφόρ).Η θερμοκρασία δεν θα πέσει σημαντικά».

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-02-2024

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-02-2024

Αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στη χώρα, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά αναμένεται να εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-02-2024

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην ανατολική χώρα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης