Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αθήνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων και πορεία - Τα αιτήματά τους

Αθήνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων και πορεία - Τα αιτήματά τους
Τι διεκδικούν
Άμεσα λύσεις στα θέματα της υγείας και της πρόνοιας ζητούν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη 13/2, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).
Στη συνέχεια, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις προγραμματίζουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.
Οι κύριες διεκδικήσεις τους, όπως ανακοίνωσαν, είναι :
-Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας-πρόνοιας πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος.
-Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.
-Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
-Να μην κλείσει ή να μην συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν, λόγω περικοπών.
-Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία.
-Απολύτως δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα και τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.
-Πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, με ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ασθενοφόρων, μέσων επίγειων-πλωτών-εναέριων. Στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας συντήρησης του στόλου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
-Καμία ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.
-Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα σε όλα τα χωριά.
-Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.
-Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” για όλους, χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
-Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.
-Δημιουργία δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας για την τρίτη ηλικία.
-Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος υγείας και να παρέχονται δωρεάν.
-Όχι στην κατάργηση των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης