Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Μάστιγα οι τηλεφωνικές απάτες στα Ιωάννινα - Τρίτη σύλληψη μέσα σε λίγες ημέρες - Τι να προσέχουν οι πολίτες

ΕΛ.ΑΣ: Μάστιγα οι τηλεφωνικές απάτες στα Ιωάννινα - Τρίτη σύλληψη μέσα σε λίγες ημέρες - Τι να προσέχουν οι πολίτες
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων
Σε τρίτη διαδοχική σύλληψη μέσα σε λίγες ημέρες για τηλεφωνικές απάτες προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής 16/2 εντόπισαν άμεσα και συνέλαβαν αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Σημειώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για παρόμοιες περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, συνελήφθησαν πρόσφατα αλλοδαπή και αλλοδαπός, στις 31/1/2024 και 14/2/2024, αντίστοιχα.

Η σύλληψη

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, από την Ελληνική Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι χθες το μεσημέρι καταγγέλθηκε ότι υπερήλικη στα Ιωάννινα είχε πέσει θύμα απάτης, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε ότι είναι ιατρός νοσοκομείου της πόλης και ότι απαιτείται άμεσα το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της, ο οποίος είχε δήθεν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Το χρηματικό ποσό θα το παραλάμβανε συνεργάτιδά του από το σπίτι της.
Η γυναίκα πείστηκε και παρέδωσε στη συλληφθείσα το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο είχε άμεσα διαθέσιμο στο σπίτι της.
Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις και με βάση τα περιγραφέντα χαρακτηριστικά της, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν την αλλοδαπή στην πόλη των Ιωαννίνων λίγη ώρα αργότερα.
Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα και επιπλέον το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ

Συμβουλές προς πολίτες

Με αφορμή τις τηλεφωνικές απάτες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες τα εξής:
-Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
-Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
-Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
-Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης