Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πραγματικό θρίλερ με ανατροπή: Η βόμβα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε στόχο συγγενή κορυφαίου υπουργού

Πραγματικό θρίλερ με ανατροπή: Η βόμβα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε στόχο συγγενή κορυφαίου υπουργού
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συγκλίνουν στο ότι, η πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης στο γραφείο της οποίας εστάλη ο φάκελος – βόμβα δεν ήταν ο πραγματικός στόχος του αποστολέα
Νέο ενδιαφέρον αποκτά η υπόθεση του φακέλου που ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά και έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής αναβαθμίζονται ενώ εικάζεται ότι προοριζόταν για συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συγκλίνουν στο ότι, η πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης στο γραφείο της οποίας εστάλη ο φάκελος – βόμβα δεν ήταν ο πραγματικός στόχος του αποστολέα, αλλά εστάλη σε αυτή, για να μην κινήσει υποψίες.
Ο «τρομοφάκελος» που έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προ περίπου 15 ημερών και ανοίχτηκε την περασμένη Δευτέρα (12/2) δεν πέρασε ποτέ από έλεγχο ακτίνων-Χ (X-ray) και αποτελεί μάλλον σύμπτωση ότι το επικίνδυνο περιεχόμενό του ανακαλύφθηκε εγκαίρως.
Το δέμα, όπως έγινε γνωστό, προοριζόταν για το γραφείο της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης.
Η γειτνίαση ωστόσο με στενό συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη βάζει σε σκέψεις την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που αναζητεί τους στόχους και τα κίνητρα των δραστών αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Βήμα»

Η μεσοτοιχία και η μεγάλη έκρηξη που θα μπορούσε να σκοτώσει έως 10 άτομα 

Τα δύο γραφεία χωρίζει μία μεσοτοιχία και από τις Αρχές βεβαιώνεται ότι η ισχύς της έκρηξης θα ήταν μεγάλη.
Γεγονός που, εκτός των άλλων, υπογραμμίζει την ένδεια των δικαστηρίων ως προς την ασφάλειά τους αλλά και άλλες πτυχές μιας παρ’ ολίγον τραγωδίας, αναφέρει το δημοσίευμα.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, ο εν λόγω υπουργός βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, λόγω σχετικών νομοσχεδίων, που έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Εάν βέβαια ο φάκελος εκρήγνυτο η βόμβα, θα μπορούσε να έχει σκοτώσει 8 με 10 άτομα, καθώς περιείχε 450 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας.
Μάλιστα, για να μην κινήσει υποψίες το πακέτο, ήταν σε φάκελο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τον οποίο χρησιμοποιεί η ΕνΔΕ, για να στείλει στα μέλη της, δικαστές και εισαγγελείς – κάθε χρόνο τέτοιες μέρες – τα ημερολόγια της νέας χρονιάς.

Οι συμπτώσεις που ανέτρεψαν το σκηνικό τρόμου

Μια σειρά συμπτώσεων όμως, ανέτρεψε το σκηνικό του τρόμου.
Ο φάκελος με τα εκρηκτικά είχε σταλεί στην Πρόεδρο Εφετών περίπου 15 ημέρες, πριν πάει στο γραφείο της.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Πρόεδρος Εφετών στο γραφείο της οποίας βρέθηκε ο φάκελος, δεν είχε πάει καθόλου όλο αυτό τον διάστημα στην υπηρεσία της, επειδή ήταν ασθενής.
Έτσι, επειδή είχαν συγκεντρωθεί πολλές δικογραφίες όλο αυτό το διάστημα της απουσίας της, φέρεται ότι, ζήτησε από το σύζυγό της να τη βοηθήσει να τις μεταφέρουν στο σπίτι, που είναι μια συνηθισμένη πρακτική για πολλές δικαστικές λειτουργούς.
Αυτός ήταν ο λόγος, που ο σύζυγος της προέδρου Εφετών, ο οποίος ήταν αξιωματικός του στρατού και προφανώς είχε σχετική εμπειρία, πρόσεξε ότι, κάτι περίεργο συνέβαινε με το πακέτο και δεν το άνοιξε, αλλά ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει συναγερμό στη Δικαιοσύνη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αυξημένα μέτρα έχουν ληφθεί και για τον άλλον συγγενή του υπουργού καθώς θεωρείται ότι και αυτός διατρέχει κίνδυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης