Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αθήνα - ΕΛ.ΑΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτών - Οι πολίτες να αποφύγουν μετακινήσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες

Αθήνα - ΕΛ.ΑΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτών - Οι πολίτες να αποφύγουν μετακινήσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες
Θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας
Σχετικά Άρθρα
Σε διακοπές κυκλοφορίας και εκτροπές θα προχωρά η Τροχαία λόγω της απόβασης των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας και μέχρι την αποχώρησή τους το μεσημέρι της Τετάρτης 21/2.
Από σήμερα (20/2) το μεσημέρι  μπαίνουν σε ισχύ σταδιακά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πρωτεύουσα, που θα αφορούν όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες μέχρι να φτάσουν στο Σύνταγμα.
Στη συνέχεια, η κυκλοφορία πέριξ της πλατείας Ομονοίας και στη διαδρομή που θα έχουν ακολουθήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αγρότες, θα δοθεί στην κυκλοφορία κανονικά, εκτός και αν υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη και πρέπει κάποιος δρόμος για κάποια λεπτά να ξανακλείσει.
Πάντως, κανονικά θα λειτουργεί το μετρό, εκτός αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποια στάση, ενώ οι τροποιήσεις δρομολογίων θα αφορούν λεωφορεία και  τρόλεϊ.
Ήδη, στη λεωφόρο Αθηνών έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας από την Τροχαία, καθώς στο ύψος της Σπύρου Πάτση, έχουν σταθμεύσει ιδιοκτήτες ταξί για να τους υποδεχτούν.

Η διαδρομή των τρακτέρ


Συγκεκριμένα, θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα, από την Εθνική θα μπουν στη Λεωφόρο Αθηνών, στη συνέχεια στην Αχιλλέως και την Πλατεία Καραϊσκάκη.
Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην πλατεία Ομονοίας και στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
Επίσης, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
Για τη Βασιλίσσης Σοφίας η διακοπή θα γίνει από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη στο Κολωνάκι.
Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας, που ανεβαίνουν θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, όχι να στρίψουν δεξιά προς την Πανεπιστημίου και προς την περιοχή του Συντάγματος.
μ2_7.JPGμ1_18.JPG
Μήνυμα προς πολίτες

«Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα, περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», αναφέρει σε δήλωσή του ο Προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θ. Αναγνώστου, με αφορμή το αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας σήμερα.
Επαναλαμβάνει πως η κίνηση των αγροτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της Λεωφόρου Κηφισού, ώστε να εισέλθουν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στη Λεωφόρο Αθηνών με προορισμό το Σύνταγμα.
«Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης.
Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες σε περίπτωση ύπαρξης εξαιρετικού λόγου μετακίνησης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης