Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Στην Αθήνα οι αγρότες - Οι κλειστοί δρόμοι στην πρωτεύουσα

ΕΛ.ΑΣ: Στην Αθήνα οι αγρότες - Οι κλειστοί δρόμοι στην πρωτεύουσα
Οι κλειστοί δρόμοι  στην  πρωτεύουσα
Σχετικά Άρθρα
(upd3) Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας από την Τροχαία, λόγω της κίνησης των αγροτών.
Πλέον, αποδόθηκε εκ νεου στην κυκλοφορία των οχημάτων λίγο μετά τις 15:30 η Λεωφορος Αθηνών, όπου νωρίτερα είχε διακοπεί  λόγω της διέλευσης των τρακτέρ, ενώ έχουν αρθεί και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας.
Στο μεταξύ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου, για τη διέλευση δεύτερη ομάδας τρακτέρ με προορισμό το Σύνταγμα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.
Εξακολουθούν να ισχύουν  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  πέριξ της πλατείας Ομονοίας, αλλά και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.
Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, λόγω της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Αθ. Διάκου και από το ύψος της οδού Σέκερη.
Σημειώνεται ότι σε διακοπές κυκλοφορίας και εκτροπές  προχωρά η Τροχαία σήμερα (20/2) λόγω της απόβασης των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας και μέχρι την αποχώρησή τους το μεσημέρι της Τετάρτης 21/2.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πρωτεύουσα, αφορούν όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες μέχρι να φτάσουν στο Σύνταγμα.
Στη συνέχεια, η κυκλοφορία πέριξ της πλατείας Ομονοίας και στη διαδρομή που θα έχουν ακολουθήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αγρότες, θα δοθεί στην κυκλοφορία κανονικά, εκτός και αν υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη και πρέπει κάποιος δρόμος για κάποια λεπτά να ξανακλείσει.
Πάντως, κανονικά θα λειτουργεί το μετρό, εκτός αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποια στάση, ενώ οι τροποιήσεις δρομολογίων θα αφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ.

Δημογλίδου (ΕΛ.ΑΣ): Συμπληρωματικά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτών - Οι δρόμοι

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών, όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή", δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου.
Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.
elas1_24.JPG
Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.
«Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», κατέληξε.

Η διαδρομή των τρακτέρ

Το δρομολόγιο των τρακτέρ είναι το εξής: από την Εθνική στη Λεωφόρο Αθηνών, στη συνέχεια στην Αχιλλέως και την Πλατεία Καραϊσκάκη,  αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην πλατεία Ομονοίας και στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας,  τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
Για τη Βασιλίσσης Σοφίας η διακοπή γίνεται  από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο μέχρι και την οδό Σέκερη στο Κολωνάκι.
Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας, που ανεβαίνουν θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, όχι να στρίψουν δεξιά προς την Πανεπιστημίου και προς την περιοχή του Συντάγματος.

Μήνυμα προς πολίτες

«Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα, περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», ανέφερε νωρίτερα  σε δήλωσή του ο Προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θ. Αναγνώστου, με αφορμή το αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας σήμερα.
Επανέλαβε  πως η κίνηση των αγροτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της Λεωφόρου Κηφισού, ώστε να εισέλθουν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στη Λεωφόρο Αθηνών με προορισμό το Σύνταγμα.
«Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης.
Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες σε περίπτωση ύπαρξης εξαιρετικού λόγου μετακίνησης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης