Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεπέρασε τις 916.000 υπογραφές το ψήφισμα για τα Τέμπη - 82.000 πολίτες υπέγραψαν μόνο σήμερα 28/2

Ξεπέρασε τις 916.000 υπογραφές το ψήφισμα για τα Τέμπη - 82.000 πολίτες υπέγραψαν μόνο σήμερα 28/2
Αριθμός ρεκόρ στο ψήφισμα 

Αριθμό ρεκόρ 916.934 υπογραφών έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής το ψήφισμα που διακινεί μέσω πλατφόρμας η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της Μάρθης, της νεαρής φοιτήτριας που βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών.
"Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!" αναφέρει το διαδικτυακό ψήφισμα.

Οι 780 χιλιάδες υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για τα Τέμπη είναι γροθιά στην κυβέρνηση: Η συγκάλυψη και οι ευθύνες Καραμανλή

Η μαζική υπογραφή του κειμένου, δείχνει χωρίς αμφιβολία ότι ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το αίτημα να χυθεί φως στα αίτια της τραγωδίας και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, είναι σε αναντιστοιχία με το κλίμα και το συναίσθημα της κοινής γνώμης. Μοιάζει η κυβέρνηση να θέλει η υπόθεση να ξεχαστεί. Αλλά το βάρος της τραγωδίας δεν το επιτρέπει. Μοιάζει η κυβέρνηση να θέλει η ευθύνη για την τραγωδία να πέσει στους ώμους των μικρομεσαίων στελεχών του ΟΣΕ και της ΤΡΕΝΟΣΕ και κυρίως στους ώμους του (ακατάλληλου προφανώς) σταθμάρχη. Αλλά το βάρος της τραγωδίας δεν θα το επιτρέψει.

Μπορεί η Δικαιοσύνη να έχει προχωρήσει ήδη σε 32 ποινικές διώξεις, μπορεί σύντομα να προστεθούν και άλλα πρόσωπα, μπορεί η ηγεσία της Δικαιοσύνης να υπεραμύνεται των ενεργειών της και της ταχύτητας με την οποία διεξάγεται η έρευνα, αλλά η πεποίθηση που υπάρχει στην κοινή γνώμη είναι ότι

α. προστατεύονται τα πολιτικά πρόσωπα και

β. επιχειρείται συγκάλυψη.

Πώς θα υπογράψετε το ψήφισμα για τα Τέμπη:

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.
Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα.
Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού, η οποία είχε καθηλώσει το Πανελλήνιο με την κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το δυστύχημα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης