Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Σύλληψη 59χρονου στη Φλώρινα για τηλεφωνικές απάτες – Πιάστηκε επ΄ αυτοφώρω με χρυσαφικά και λίρες αξίας 10.000 ευρώ

ΕΛ.ΑΣ: Σύλληψη 59χρονου στη Φλώρινα για τηλεφωνικές απάτες – Πιάστηκε επ΄ αυτοφώρω με χρυσαφικά και λίρες αξίας 10.000 ευρώ
Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας 3 περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών
Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω ένας 59χρονος στη Φλώρινα, μέλος συμμορίας που παρίσταναν τους αστυνομικούς, που με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου ανυποψίαστων πολιτών σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που δήθεν είχαν προκαλέσει, ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή.
Μάλιστα, αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δυο συνεργών του.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 3 περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, εκ των οποίων η μία τετελεσμένη , σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στην πόλη της Φλώρινας.
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 27/2, στην Φλώρινα, από τους αστυνομικούς συνελήφθη ένας 59χρονος , έχοντας τον ρόλο του υποτιθέμενου «αστυνομικού και εισπράκτορα», τη στιγμή που παραλάμβανε από μια 63χρονη χρυσαφικά και λίρες, αξίας περίπου -10.000- ευρώ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα της απάτης και της αντιποίησης, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο 2 συνεργών του, ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Η δράση τους

Ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, εξακριβώθηκε ότι η συνεργός του 59χρονου καλούσε ανυποψίαστους πολίτες προσποιούμενη την αστυνομικό και με το πρόσχημα ότι προτίθεται να υποθάλψει συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο δήθεν είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, απαιτούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή, ενώ ο συνεργός του 59χρονου τον υποδείκνυε το σημείο όπου θα μετέβαινε, προκειμένου να παραλάβει τα τιμαλφή από τα θύματα.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε, ύστερα από καταγγελίες 2 γυναικών, ηλικίας 64 και 66 ετών, στην πόλη της Φλώρινας, οι οποίες δέχθηκαν τηλεφωνήματα από την άγνωστη γυναίκα, που προσποιούνταν ότι είναι αστυνομικός και τους ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, ύστερα από θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ,που δήθεν είχαν προκαλέσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, εντόπισαν και συνέλαβαν στην Φλώρινα τον 59χρονο, ο οποίος είχε μεταβεί στην οικία 63χρονης που του είχε υποδείξει ο άνδρας συνεργός του, προκειμένου να παραλάβει χρυσαφικά και λίρες, αξίας περίπου 10.000 ευρώ, τα οποία κατόπιν της σύλληψής του κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό τους.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησε ο 59χρονος κατά την τέλεση της πράξης και ένα κινητό τηλέφωνο.
Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
el1_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης