Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν με 100 κιλά κάνναβη και προορισμό την Αθήνα – Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν με 100 κιλά κάνναβη και προορισμό την Αθήνα – Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ
Οι 4 σάκοι που μετέφερε το όχημα, το οποίο μάλιστα άνηκε σε κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού, περιείχε 66 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 87,5 κιλών και 10 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα») βάρους -11- κιλών
Σχεδόν 100 κιλά ήταν τα ναρκωτικά που προσπάθησαν να μεταφέρουν στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2024 , ένας Έλληνας και ένας Αλβανός και οι δύο κάτοικοι Πειραιά, τους σταμάτησαν όμως τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη.
Μάλιστα ο οδηγός του οχήματος, δεν είχε καν άδεια οδήγησης.
Μετά την καταμέτρηση, βρέθηκε πως οι 4 σάκοι που μετέφερε το όχημα, το οποίο μάλιστα άνηκε σε κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού, περιείχε 66 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 87,5 κιλών και 10 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα») βάρους -11- κιλών.
Να σημειωθεί πως η ποσότητα της κατεργασμένης κάνναβης ισοδυναμεί με περίπου 100 κιλά ακατέργαστης.
Ηγουμενίτσα: 100 κιλά ναρκωτικά με προορισμό την Αθήνα – Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας (φωτογραφίες)
Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το συμβάν αναφέρει:

Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε σήμερα (2-3-2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν ημεδαπός και αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, απείθεια και παραβάσεις περί αλλοδαπών και κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας επιχείρησαν να ελέγξουν αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ημεδαπός, με συνοδηγό τον αλλοδαπό.
Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα και αφού ακολουθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις ακινητοποιήθηκε στην περιοχή Μαζαρακιάς Ηγουμενίτσας, όταν προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο
Ηγουμενίτσα: 100 κιλά ναρκωτικά με προορισμό την Αθήνα – Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας (φωτογραφίες)
Οι κατηγορούμενοι εγκατέλειψαν το όχημά τους και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν άμεσα.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 66 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -87,5- κιλών και -10- συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα») βάρους -11- κιλών.
Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο, που, όπως προέκυψε, ανήκει σε ημεδαπό, έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης.
Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ο σε βάρος του αλλοδαπού είχε επιβληθεί το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Ηγουμενίτσα: 100 κιλά ναρκωτικά με προορισμό την Αθήνα – Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας (φωτογραφίες)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης